Go Back
+ servings
En hand som håller en bit havreruta med nougat ovanför en plåt med fler bitar.
Print
Inga röster än

Havrerutor med nougat

En superenkel men framför allt supergod kaka som passar bra när du vill bjuda många!
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Fika, Kakor, Långpanna
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, långpanna, rutor, små kakor, småkakor
Yield: 25

Materials

  • 9 dl havregryn
  • 3 dl socker
  • 300 g smör
  • 3 tsk bakpulver
  • 300 g nougat

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Smält smöret och häll i bunken, blanda väl.
  • Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30 × 25 cm, grädda sedan 15 - 20 minuter på 175 grader.
  • När kakan svalnat något men ändå är varm så skär nougaten i bitar och klicka ut över kakan. Den smälter fort och då är det perfekt att använda en smörkniv eller liknande och bre ut nougaten. Låt sedan stelna helt och skär sedan upp i rutor.