Hemgjord kebabtallrik
Skapat:
12 september, 2024
Senast ändrat:
11 september, 2024

0
En hemgjord kebabtallrik är det ultimata sättet att njuta av snabbmat hemma! Med saftig kebab, krispig sallad, krämig sås och friterade pommes får du en härlig blandning av smaker och texturer. Du kan enkelt anpassa tallriken efter smak – välj din favoritkrydda till köttet och toppa med vitlökssås och röd kebabsås. Perfekt när du vill lyxa till vardagen!

Ingredienser
Vitlökssås:
- 3 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 tsk citronsaft
- 2 msk färsk persilja finhackad
- 1 tsk chilipulver
- Salt
- Svartpeppar
Röd kebabsås:
- 1 gul lök
- 1 msk olivolja
- 400 g krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk kalvfond
- 2 tsk socker
- ½ tsk spiskummin
- ½ tsk rökt paprikapulver
- ½ tsk vitlökspulver
- ½ tsk nymald svartpeppar
Instruktioner
Röd kebabsås:
- Skala och hacka en lök. Hetta upp en kastrull med olja och stek löken i 5 minuter. Rör om då och då. Plocka under tiden fram alla andra ingredienser.
- Häll i resterande ingredienser och låt koka upp. Låt puttra i 30 minuter med locket på glänt.
- Mixa såsen slät med en stavmixer
- Smaka av. Tillsätt eventuellt mer krydda om det är något du vill ha mer smak av. Vill du ha en starkare sås så är det bara att tillsätta önskad mängd tabasco, sambal oelek eller annan stark chilisås.
- Kan serveras både varm och kall
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!