Go Back
En kebabtallrik med kött, pommes frites, sås och grönsaker på en blå tallrik.
Print
Inga röster än

Hemgjord kebabtallrik

Active Time30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: fredagsmys, Snabblagad mat, vardagsmat

Materials

Vitlökssås:

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk färsk persilja finhackad
  • 1 tsk chilipulver
  • Salt
  • Svartpeppar

Röd kebabsås:

  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk kalvfond
  • 2 tsk socker
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk nymald svartpeppar

Instruktioner

Vitlökssås:

  • Vitlökssåsen blandar du bara ihop och smakar av med salt och peppar.

Röd kebabsås:

  • Skala och hacka en lök. Hetta upp en kastrull med olja och stek löken i 5 minuter. Rör om då och då. Plocka under tiden fram alla andra ingredienser.
  • Häll i resterande ingredienser och låt koka upp. Låt puttra i 30 minuter med locket på glänt.
  • Mixa såsen slät med en stavmixer
  • Smaka av. Tillsätt eventuellt mer krydda om det är något du vill ha mer smak av. Vill du ha en starkare sås så är det bara att tillsätta önskad mängd tabasco, sambal oelek eller annan stark chilisås.
  • Kan serveras både varm och kall