Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Hemgjorda chicken nuggets

5 av 1 röst
Skapat: 6 september, 2024
Senast ändrat: 5 september, 2024
Hemgjorda chicken nuggets

Dessa hemgjorda chicken nuggets är ett måste för alla som älskar saftigt, panerat kycklingkött. Perfekt gyllene och krispiga på utsidan med en mör insida. Med enkla ingredienser och minimal förberedelse kan du snabbt servera ett hälsosammare alternativ till snabbmatens nuggets. Perfekta till både middag och som ett mellanmål för hela familjen!

Servings: 4

Ingredienser

  • 5 benfria kycklinglår går bra med filé också
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk chicken & steak krydda från Santa Maria
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 4 dl pankoströ
  • Rapsolja till stekning
  • smör till stekning

Instruktioner

  • Börja med att skära kycklinglåren i bitar, 5×5 cm. Krydda ordentligt med salt, svartpeppar & chicken & steak krydda.
  • Blanda vetemjöl & bakpulver i en skål. Vispa upp ägget i en andra skål och häll sedan pankoströ i en tredje skål.
  • Vänd nu kyckling bit för bit, först i mjölet sedan i äggen och avsluta med ordentligt med pankoströ. Lägg över på en tallrik.
  • Hetta upp en panna med rapsolja & smör. Stek kycklingbitarna gyllene och krispiga på båda sidor.
  • (Du kan med fördel lägga den friterade kycklingen på bakplåtspapper på en ugnsform med ugnen på 50 grader för att kycklingen ska torka till sig)
  • Servera med valfria tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Comments

5 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg