Go Back
+ servings
En tallrik med friterade kycklingnuggets i olika former och storlekar, serverade med sås.
Print
5 av 1 röst

Hemgjorda chicken nuggets

Måltid: Huvudrätt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkla kycklingrätter, enkla kycklingrecept, kyckling, lättlagade kycklingrecept
Yield: 4

Materials

  • 5 benfria kycklinglår går bra med filé också
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk chicken & steak krydda från Santa Maria
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 4 dl pankoströ
  • Rapsolja till stekning
  • smör till stekning

Instruktioner

  • Börja med att skära kycklinglåren i bitar, 5x5 cm. Krydda ordentligt med salt, svartpeppar & chicken & steak krydda.
  • Blanda vetemjöl & bakpulver i en skål. Vispa upp ägget i en andra skål och häll sedan pankoströ i en tredje skål.
  • Vänd nu kyckling bit för bit, först i mjölet sedan i äggen och avsluta med ordentligt med pankoströ. Lägg över på en tallrik.
  • Hetta upp en panna med rapsolja & smör. Stek kycklingbitarna gyllene och krispiga på båda sidor.
  • (Du kan med fördel lägga den friterade kycklingen på bakplåtspapper på en ugnsform med ugnen på 50 grader för att kycklingen ska torka till sig)
  • Servera med valfria tillbehör.