Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Hemlagat rotmos

Inga röster än
Skapat: 28 december, 2024
Senast ändrat: 26 december, 2024
Hemlagat rotmos

Detta är ju en riktig vattendelare, antingen älskar man hemlagat rotmos eller också hatar man det!

Jag tycker i alla fall det är riktigt gott, och nyttigt. Är du som jag tycker jag du ska prova denna smarriga och enkla variant av rotmos.

Fler goda vardagsrätter:

Total tid: 30 minuter
Servings: 4

Ingredienser

  • 1 kålrot medelstor, ca 400 g
  • 2 st morötter medelstora
  • 6 st potatisar medelstora
  • 25 g smör
  • ½ kruka timjan
  • ½ kruka persilja
  • 3-4 msk vatten från rotfrukterna
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Skala samt dela morötter och kålroten i tärningar, ca 4×4 cm stora.
  • Koka dem i välsaltat vatten ca 20 minuter.
  • Skala under tiden potatisen och halvera dem.
  • Lägg i potatisen efter ca 20 minuter och låt rotfrukterna koka tills de är rejält mjuka.
  • Sila bort avkoket i ett annat kärl och stompa rotfrukterna ordentligt.
  • Tillsätt smör samt finhackad timjan och rör om.
  • Späd och vispa sedan till önskad konsistens med vattnet från avkoket. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med fläsklägg eller fläskkorv och en rejäl klick med valfri senap. Själv föredrar jag skånsk söt/stark senap och på en bit knäckebröd. Himmelskt gott!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg