Hemlagat rotmos
Skapat:
28 december, 2024
Senast ändrat:
26 december, 2024

0
Innehåll
Detta är ju en riktig vattendelare, antingen älskar man hemlagat rotmos eller också hatar man det!
Jag tycker i alla fall det är riktigt gott, och nyttigt. Är du som jag tycker jag du ska prova denna smarriga och enkla variant av rotmos.
Fler goda vardagsrätter:


Total tid: 30 minuter
Servings: 4
Ingredienser
Instruktioner
- Skala samt dela morötter och kålroten i tärningar, ca 4×4 cm stora.
- Koka dem i välsaltat vatten ca 20 minuter.
- Skala under tiden potatisen och halvera dem.
- Lägg i potatisen efter ca 20 minuter och låt rotfrukterna koka tills de är rejält mjuka.
- Sila bort avkoket i ett annat kärl och stompa rotfrukterna ordentligt.
- Tillsätt smör samt finhackad timjan och rör om.
- Servera med fläsklägg eller fläskkorv och en rejäl klick med valfri senap. Själv föredrar jag skånsk söt/stark senap och på en bit knäckebröd. Himmelskt gott!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!