Het köttsallad med chili, rödlök och körsbärstomater
Skapat:
5 mars, 2025
Senast ändrat:
5 mars, 2025

1
Het köttsallad med chili, rödlök och körsbärstomater är en perfekt rätt för en smakrik helgmiddag!
Tänk dig möra köttbitar som blandas med krispig rödlök, saftiga körsbärstomater och en härlig hetta från chili. Rätten är fräsch men samtidigt full av smak – en riktigt festlig kombination av både kryddigt och fräscht!
Rätten är enkel att göra och passar bra både som en lättare middag eller som en del av ett buffébord. En riktig smakbomb!

Total tid: 1 timme
Servings: 4
Ingredienser
- ca. 600 g njurtapp eller annat kött
- 1 rödlök tunt hyvlad
- 1 schalottenlök tunt hyvlad
- 250 g körsbärstomater kvartade
- ½ chili skivad
- bladpersilja hackad
Dressing:
- 2,5 msk fisksås
- 2 klyfta vitlök pressade
- 2 msk soja
- 1 msk strösocker
- ½ pressad lime
- ½ chili hackad
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser tills sockret löst sig och ställ åt sidan.
- Ta ut köttet i god tid och skär det längs med hinnan i mitten.
- Salta och peppra runt om.
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Lägg in i ugnen med en termometer och låt köttet bli ca 56-57 grader.
- Låt vila ca 15 minuter.
- Skär upp köttet i tunna skivor över muskelfibrerna så att det inte blir segt.
Dressing:
- Blanda ihop kött med dressing, rödlök, tomater, persilja och chili.
- Servera direkt som den är eller eventuellt med pommes som side.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler matiga sallader!


