Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Het köttsallad med chili, rödlök och körsbärstomater

Inga röster än
Skapat: 5 mars, 2025
Senast ändrat: 5 mars, 2025
Het köttsallad med chili, rödlök och körsbärstomater

Het köttsallad med chili, rödlök och körsbärstomater är en perfekt rätt för en smakrik helgmiddag!

Tänk dig möra köttbitar som blandas med krispig rödlök, saftiga körsbärstomater och en härlig hetta från chili. Rätten är fräsch men samtidigt full av smak – en riktigt festlig kombination av både kryddigt och fräscht!

Rätten är enkel att göra och passar bra både som en lättare middag eller som en del av ett buffébord. En riktig smakbomb!

Het köttsallad med chili, rödlök och körsbärstomater | Receptskatt
Het köttsallad med chili, rödlök och körsbärstomater 12
Total tid: 1 timme
Servings: 4

Ingredienser

Dressing:

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser tills sockret löst sig och ställ åt sidan.
  • Ta ut köttet i god tid och skär det längs med hinnan i mitten.
  • Salta och peppra runt om.
  • Sätt ugnen på 125 grader.
  • Hetta upp en stekpanna med lite smör och olivolja och bryn det på alla sidor.
  • Lägg in i ugnen med en termometer och låt köttet bli ca 56-57 grader.
  • Låt vila ca 15 minuter.
  • Skär upp köttet i tunna skivor över muskelfibrerna så att det inte blir segt.

Dressing:

  • Blanda ihop kött med dressing, rödlök, tomater, persilja och chili.
  • Servera direkt som den är eller eventuellt med pommes som side.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler matiga sallader!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg