Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Het köttsallad med chili, rödlök och körsbärstomater
En riktigt smakrik sallad med kött, som kan förberedas lång tid innan den bjuds på.
Total tid
1
timme
t
Måltid:
familjmiddag, Huvudrätt, Kött, Marinader, Middagstips, Sallader
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
huvudrätt, matig sallad, sallader, somrig sallad
Yield:
4
Materials
ca. 600
g
njurtapp
eller annat kött
1
rödlök
tunt hyvlad
1
schalottenlök
tunt hyvlad
250
g
körsbärstomater
kvartade
½
chili
skivad
bladpersilja
hackad
Dressing:
2,5
msk
fisksås
2
klyfta
vitlök
pressade
2
msk
soja
1
msk
strösocker
½
pressad lime
½
chili
hackad
Instruktioner
Blanda alla ingredienser tills sockret löst sig och ställ åt sidan.
Ta ut köttet i god tid och skär det längs med hinnan i mitten.
Salta och peppra runt om.
Sätt ugnen på 125 grader.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och olivolja och bryn det på alla sidor.
Lägg in i ugnen med en termometer och låt köttet bli ca 56-57 grader.
Låt vila ca 15 minuter.
Skär upp köttet i tunna skivor över muskelfibrerna så att det inte blir segt.
Dressing:
Blanda ihop kött med dressing, rödlök, tomater, persilja och chili.
Servera direkt som den är eller eventuellt med pommes som side.