Go Back
+ servings
En tallrik med kött, körsbärstomater, lök och färska örter som persilja.
Print
Inga röster än

Het köttsallad med chili, rödlök och körsbärstomater

En riktigt smakrik sallad med kött, som kan förberedas lång tid innan den bjuds på.
Total tid1 timme
Måltid: familjmiddag, Huvudrätt, Kött, Marinader, Middagstips, Sallader
Kök: Skandinaviskt
Keyword: huvudrätt, matig sallad, sallader, somrig sallad
Yield: 4

Materials

  • ca. 600 g njurtapp eller annat kött
  • 1 rödlök tunt hyvlad
  • 1 schalottenlök tunt hyvlad
  • 250 g körsbärstomater kvartade
  • ½ chili skivad
  • bladpersilja hackad

Dressing:

  • 2,5 msk fisksås
  • 2 klyfta vitlök pressade
  • 2 msk soja
  • 1 msk strösocker
  • ½ pressad lime
  • ½ chili hackad

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser tills sockret löst sig och ställ åt sidan.
  • Ta ut köttet i god tid och skär det längs med hinnan i mitten.
  • Salta och peppra runt om.
  • Sätt ugnen på 125 grader.
  • Hetta upp en stekpanna med lite smör och olivolja och bryn det på alla sidor.
  • Lägg in i ugnen med en termometer och låt köttet bli ca 56-57 grader.
  • Låt vila ca 15 minuter.
  • Skär upp köttet i tunna skivor över muskelfibrerna så att det inte blir segt.

Dressing:

  • Blanda ihop kött med dressing, rödlök, tomater, persilja och chili.
  • Servera direkt som den är eller eventuellt med pommes som side.