Hot honey halloumi bowl

Hot honey halloumi bowl – en färgglad bowl med hetta, sötma och krämighet
Den här hot honey halloumi bowl är allt du kan önska dig i en skål – mättande, fräsch och full av smak. Krispig halloumi marinerad i en het och söt röra med honung, harissa och sweet chilisås möter ugnsrostad sötpotatis, kryddiga kikärter, saftiga körsbärstomater, syrliga granatäppelkärnor och en magisk basilika- och avokadoröra.
Det här är en bowl som passar lika bra till lunch som till middag – enkel att förbereda, lätt att variera och så god att du kommer vilja göra den om och om igen.
En skål med allt möjligt gott
Basen är bulgur och babyspenat, men det som verkligen lyfter rätten är kombinationen av krämig avokadoröra, krispiga grönsaker och den smakrika halloumin. Den lena avokadoröran med basilika och lime passar dessutom perfekt till nästan vad som helst – prova den gärna till andra rätter också!
Tips & variationer
🌶 Byt ut harissa mot sambal oelek för annan hetta.
🍠 Testa med rostad butternut istället för sötpotatis.
🌱 Gör den vegansk med tofu istället för halloumi.
🍚 Byt ut bulgur mot quinoa, matvete eller ris.
🥑 Gör extra mycket av avokadoröran – den passar även till grillat eller som dipp!
Det här är en perfekt vardagsrätt som känns lyxig, men går snabbt att få ihop. Variera ingredienserna efter vad du har hemma – men behåll gärna halloumin och den goda röran, för det är där magin händer.
Andra goda bowls du kan testa
Gillar du att göra olika typer av bowls? Då har vi några andra recept du gärna får testa. Spana in dessa till att börja med.



Ingredienser
- 1 st halloumi
- 1 st sötpotatis relativt liten
- 1 dl bulgur
- 1 näve babyspenat
- 1 förp. kikärter
- 5-6 st körsbärstomater
- Granatäppelkärnor Från 1/2 granatäpple
- Kryddor/annat: Salt, svartpeppar, paprikapulver, honung, olivolja
”Marinaden” till halloumin:
- 0,5 dl sweet chilisås
- 1 tsk harissa paste
- 1 msk honung
Basilika- och avokadöröran:
- 2 st mogna avokados
- 0,5 kruka färsk basilika
- Créme fraiche
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- Saft från en hel lime
- 1 tsk honung
- Salt & svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- -Koka bulgur enligt anvisning.
- Skölj spenaten och körsbärstomaterna. Dela körsbärstomaterna i halvor.
- Gröp ut granatäppelkärnorna, lägg i en liten bunke/skål i kallt vatten och sila bort det vita.
- Skär upp halloumin i mindre bitar, rör runt bitarna i marinaden en sväng innan du steker bitarna i en het torr stekpanna.
- Bygg sedan upp din bowl, ät och njut!!
”Marinaden” till halloumin:
- Blanda om, rör runt halloumi bitarna i röran innan du steker dem i en torr het stekpanna.
Basilika- och avokadöröran:
- Mixa med stavmixer eller i någon typ av blender/matberedare. Anpassa mängden crème fraiche efter hur "såsig" du vill att det ska vara.