Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Hot honey halloumi bowl

Inga röster än
Skapat: 7 april, 2025
Senast ändrat: 6 april, 2025
Hot honey halloumi bowl

Hot honey halloumi bowl – en färgglad bowl med hetta, sötma och krämighet

Den här hot honey halloumi bowl är allt du kan önska dig i en skål – mättande, fräsch och full av smak. Krispig halloumi marinerad i en het och söt röra med honung, harissa och sweet chilisås möter ugnsrostad sötpotatis, kryddiga kikärter, saftiga körsbärstomater, syrliga granatäppelkärnor och en magisk basilika- och avokadoröra.

Det här är en bowl som passar lika bra till lunch som till middag – enkel att förbereda, lätt att variera och så god att du kommer vilja göra den om och om igen.

En skål med allt möjligt gott

Basen är bulgur och babyspenat, men det som verkligen lyfter rätten är kombinationen av krämig avokadoröra, krispiga grönsaker och den smakrika halloumin. Den lena avokadoröran med basilika och lime passar dessutom perfekt till nästan vad som helst – prova den gärna till andra rätter också!

Tips & variationer

🌶 Byt ut harissa mot sambal oelek för annan hetta.
🍠 Testa med rostad butternut istället för sötpotatis.
🌱 Gör den vegansk med tofu istället för halloumi.
🍚 Byt ut bulgur mot quinoa, matvete eller ris.
🥑 Gör extra mycket av avokadoröran – den passar även till grillat eller som dipp!

Det här är en perfekt vardagsrätt som känns lyxig, men går snabbt att få ihop. Variera ingredienserna efter vad du har hemma – men behåll gärna halloumin och den goda röran, för det är där magin händer.

Andra goda bowls du kan testa

Gillar du att göra olika typer av bowls? Då har vi några andra recept du gärna får testa. Spana in dessa till att börja med.

Total tid: 1 timme
Servings: 2 portioner

Ingredienser

”Marinaden” till halloumin:

Basilika- och avokadöröran:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär upp sötpotatisen i mindre bitar och ringla över olivolja, honung, salt, peppar och paprikakrydda. In i ugnen ca. 20-25 minuter.
  • -Koka bulgur enligt anvisning.
  • Stek upp kikärter i olivolja, salt, peppar och paprikakrydda.
  • Skölj spenaten och körsbärstomaterna. Dela körsbärstomaterna i halvor.
  • Gröp ut granatäppelkärnorna, lägg i en liten bunke/skål i kallt vatten och sila bort det vita.
  • Skär upp halloumin i mindre bitar, rör runt bitarna i marinaden en sväng innan du steker bitarna i en het torr stekpanna.
  • Bygg sedan upp din bowl, ät och njut!!

”Marinaden” till halloumin:

  • Blanda om, rör runt halloumi bitarna i röran innan du steker dem i en torr het stekpanna.

Basilika- och avokadöröran:

per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg