Go Back
+ servings
En skål med halloumi, grönsaker, bönor och granatäpplekärnor på en mönstrad tallrik.
Print
Inga röster än

Hot honey halloumi bowl

En bowl med allt möjligt trevligt. Babyspenat, ugnsrostad sötpotatis, rostade kikärter, halloumi som är marinerad i en liten röra gjord på honung, harissa paste och sweet chilisås, bulgur, körsbärstomater, granatäppelkärnor och en basilika- och avokadoröra. Röran jag ofta lagar till allt möjligt, den är så simpel och god!
Total tid1 timme
Måltid: Lättlagat, Lunch, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkla bowls, fräsch sommarmat, vegetarisk bowl
Yield: 2 portioner

Materials

  • 1 st halloumi
  • 1 st sötpotatis relativt liten
  • 1 dl bulgur
  • 1 näve babyspenat
  • 1 förp. kikärter
  • 5-6 st körsbärstomater
  • Granatäppelkärnor Från 1/2 granatäpple
  • Kryddor/annat: Salt, svartpeppar, paprikapulver, honung, olivolja

”Marinaden” till halloumin:

  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 1 tsk harissa paste
  • 1 msk honung

Basilika- och avokadöröran:

  • 2 st mogna avokados
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • Créme fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • Saft från en hel lime
  • 1 tsk honung
  • Salt & svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär upp sötpotatisen i mindre bitar och ringla över olivolja, honung, salt, peppar och paprikakrydda. In i ugnen ca. 20-25 minuter.
  • -Koka bulgur enligt anvisning.
  • Stek upp kikärter i olivolja, salt, peppar och paprikakrydda.
  • Skölj spenaten och körsbärstomaterna. Dela körsbärstomaterna i halvor.
  • Gröp ut granatäppelkärnorna, lägg i en liten bunke/skål i kallt vatten och sila bort det vita.
  • Skär upp halloumin i mindre bitar, rör runt bitarna i marinaden en sväng innan du steker bitarna i en het torr stekpanna.
  • Bygg sedan upp din bowl, ät och njut!!

”Marinaden” till halloumin:

  • Blanda om, rör runt halloumi bitarna i röran innan du steker dem i en torr het stekpanna.

Basilika- och avokadöröran:

  • Mixa med stavmixer eller i någon typ av blender/matberedare. Anpassa mängden crème fraiche efter hur "såsig" du vill att det ska vara.