Hot honey halloumi bowl
En bowl med allt möjligt trevligt. Babyspenat, ugnsrostad sötpotatis, rostade kikärter, halloumi som är marinerad i en liten röra gjord på honung, harissa paste och sweet chilisås, bulgur, körsbärstomater, granatäppelkärnor och en basilika- och avokadoröra. Röran jag ofta lagar till allt möjligt, den är så simpel och god!
Måltid: Lättlagat, Lunch, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkla bowls, fräsch sommarmat, vegetarisk bowl
Yield: 2 portioner
- 1 st halloumi
- 1 st sötpotatis relativt liten
- 1 dl bulgur
- 1 näve babyspenat
- 1 förp. kikärter
- 5-6 st körsbärstomater
- Granatäppelkärnor Från 1/2 granatäpple
- Kryddor/annat: Salt, svartpeppar, paprikapulver, honung, olivolja
”Marinaden” till halloumin:
- 0,5 dl sweet chilisås
- 1 tsk harissa paste
- 1 msk honung
Basilika- och avokadöröran:
- 2 st mogna avokados
- 0,5 kruka färsk basilika
- Créme fraiche
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- Saft från en hel lime
- 1 tsk honung
- Salt & svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär upp sötpotatisen i mindre bitar och ringla över olivolja, honung, salt, peppar och paprikakrydda. In i ugnen ca. 20-25 minuter.
-Koka bulgur enligt anvisning.
Stek upp kikärter i olivolja, salt, peppar och paprikakrydda.
Skölj spenaten och körsbärstomaterna. Dela körsbärstomaterna i halvor.
Gröp ut granatäppelkärnorna, lägg i en liten bunke/skål i kallt vatten och sila bort det vita.
Skär upp halloumin i mindre bitar, rör runt bitarna i marinaden en sväng innan du steker bitarna i en het torr stekpanna.
Bygg sedan upp din bowl, ät och njut!!
”Marinaden” till halloumin:
Basilika- och avokadöröran: