Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Italiensk fläskfilégratäng

Inga röster än
Skapat: 2 februari, 2025
Senast ändrat: 2 februari, 2025
Italiensk fläskfilégratäng

Italiensk fläskfilégratäng är en smakrik och krämig rätt med härliga medelhavssmaker.

Mört fläskkött bryns i olivolja tillsammans med lök, vitlök och röd chili för en aromatisk bas. Såsen, gjord på passerade tomater, grädde, vitt vin och oxbuljong, får djup smak från soltorkade tomater, champinjoner och färska örter som timjan och oregano.

Gratängen toppas med riven ost och saftiga körsbärstomater innan den gratineras i ugnen till en gyllene, smakrik måltid. Perfekt att servera med pasta, ris eller en fräsch sallad för en komplett italiensk middag!

Fler goda gratänger att testa

Lökgratinerad fläskytterfilé
Potatisgratäng med fläskfilé
Krämig kyckling- och potatisgratäng

Total tid: 45 minuter
Servings: 6 portioner
Calories: 362kcal

Ingredienser

Instruktioner

Näringsinnehåll

Kalorier: 362kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 24g | Fat: 21g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,03g | Kolesterol: 92mg | Natrium: 235mg | Kalium: 1416mg | Fiber: 8g | Socker: 4g | Vitamin A: 2591IU | Vitamin C: 93mg | Kalcium: 194mg | Järn: 8mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg