Go Back
+ servings
En italiensk fläskfilégratäng serverad med ris och en grönsallad i skålar.
Print
Inga röster än

Italiensk fläskfilégratäng

Total tid45 minuter
Måltid: Gratänger, Huvudrätt, Kött, Middagstips
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: gott recept med fläskfilé, lättlagat med fläskfilé
Yield: 6 portioner
Calories: 362kcal

Materials

  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 500 g fläskfilé lämpliga bitar
  • 1 st gul lök finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st röd chili finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl finhackade soltorkade tomater
  • 400 g champinjoner
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 dl grädde
  • 1 st oxbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl färsk timjan finhackad
  • 2 dl färsk oregano finhackad
  • 10 st körsbärstomater halverade
  • Riven ost 12 %
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Stek fläskfilén gyllene i hälften av olivoljan. Under tiden smörj in en ugnsäker form med resten av oljan.
  • Sprid ut fläskfilén i ugnssäkra formen.
  • Fräs sedan i samma panna gul lök, vitlök & chili flakes mjuka.
  • Tillsätt champinjoner och soltorkade tomater. Fräs ytterligare en liten stund, lägg sedan i tomatpuré och låt fräsa någon minut.
  • Tillsätt vitt vin, passerade tomater, grädde & oxbuljongtärning och låt reducera ner till önskvärd konsistens.
  • Tillsätt timjan & oregano. Smaka av med citron, salt & peppar.
  • Häll såsen över fläskfilén. Toppa med körsbärstomater och riven ost.
  • Gratinera i ugn, ca 20 min. Servera med basmatiris & sallad.

Nutrition

Kalorier: 362kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 24g | Fat: 21g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,03g | Kolesterol: 92mg | Natrium: 235mg | Kalium: 1416mg | Fiber: 8g | Socker: 4g | Vitamin A: 2591IU | Vitamin C: 93mg | Kalcium: 194mg | Järn: 8mg