Jordgubbspaj med kokos och mandel
Skapat:
2 april, 2025
Senast ändrat:
9 mars, 2025

0
Jordgubbspaj med kokos och mandel är en paj jag alltid bakar när det är jordgubbstider! Då ska man verkligen passa på att använda färska jordgubbar till olika bakverk och desserter.
Den här jordgubbspajen går väldigt snabbt åt, den blir så god!
Jag blandade i både kokos och mandel i smuldegen och det blev perfekt tillsammans med de söta jordgubbarna.



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Servings: 6
Ingredienser
Fyllning:
- 500-600 gr färska jordgubbar
- 1-1,5 msk potatismjöl
- 1 msk socker
Deg:
- 150 gr smör
- 1 dl socker
- 1,5 dl havregryn
- 2,5 dl mjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk ljus sirap
- 0,5 dl kokosflingor
- 1 dl mandelspån
Instruktioner
Fyllning:
- Snoppa jordgubbarna och skär dem i 4-6 bitar beroende på storlek.
- Lägg jordgubbarna i botten på en pajform och strö över potatismjöl samt socker.
Deg:
- Tärna smöret och nyp ihop till en smulig deg tillsammans med socker, havregryn, mjöl, vaniljsocker och sirap.
- Blanda i kokos och mandelspån.
- Strö degen över jordgubbarna i formen.
- Grädda pajen på 200 grader i ca 25 minuter eller tills pajen fått fin färg.
- Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler goda pajer!


