Go Back
+ servings
En portion jordgubbspaj med grädde och färska jordgubbar på en tallrik.
Print
Inga röster än

Jordgubbspaj med kokos och mandel

Total tid30 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, Paj
Kök: Skandinaviskt
Keyword: efterrättspaj, goda pajer, jordgubbar, sommarfika, sommarpaj
Yield: 6

Materials

Fyllning:

  • 500-600 gr färska jordgubbar
  • 1-1,5 msk potatismjöl
  • 1 msk socker

Deg:

  • 150 gr smör
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl havregryn
  • 2,5 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 1 dl mandelspån

Instruktioner

Fyllning:

  • Snoppa jordgubbarna och skär dem i 4-6 bitar beroende på storlek.
  • Lägg jordgubbarna i botten på en pajform och strö över potatismjöl samt socker.

Deg:

  • Tärna smöret och nyp ihop till en smulig deg tillsammans med socker, havregryn, mjöl, vaniljsocker och sirap.
  • Blanda i kokos och mandelspån.
  • Strö degen över jordgubbarna i formen.
  • Grädda pajen på 200 grader i ca 25 minuter eller tills pajen fått fin färg.
  • Servera med vaniljsås eller vaniljglass.