Jordgubbstårta ”till alla” i långpanna

Enkel jordgubbstårta i långpanna ”till alla”
En riktigt smart och god jordgubbstårta som passar ”alla”, den är naturligt glutenfri, äggfri, mjölkfri, nötfri, mandelfri och utan tillsatt socker. Perfekt till sommarens kalas!
Ingredienser markerade med * kan enkelt anpassas efter vad du själv föredrar. Välj klassiskta växtbaserade eller sockerfria.
Tips & variationer
✅ Byt sylt mot mosade färska bär om du vill minska på sötman
✅ Använd färska hallon, blåbär eller skivade jordgubbar att toppa med, eller blanda!
✅ Passar perfekt som midsommartårta till stora sällskap
✅ För en mer “klassisk” smak så använd vanligt smör, mjölk och socker
Fler goda allergianpassade recept
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept



Ingredienser
Instruktioner
Botten:
- Värm ugnen till 250 grader.
- Smält matfettet och rör i mjölken.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i mjölkblandningen. Blanda till en slät smet.
- Häll smeten i en form som är 25×36 cm stor, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
- Strö ut 3 msk socker över bottnen medan den är varm. Låt den sedan svalna helt.
- Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper med sockret nedåt.
- Gör föregående steg en gång till så du har två stora bottnar. Dela sedan varje botten i två delar så att du har totalt fyra bottnar.


