Go Back
+ servings
En skiva av jordgubbstårta med grädde och bär på en tallrik, med hela tårtan i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Jordgubbstårta "till alla"

Total tid1 timme
Måltid: Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: allergianpassay, bärtårta, festlig tårta, glutenfri bakning, glutenfritt, jordgubbstårta, maffig tårta, midsommartårta, midsommartips
Yield: 10

Materials

Botten x2:

  • 50 g mjölkfritt margarin eller smör*
  • 2 dl växtbaserad mjölk eller vanlig*
  • 180 g Annas basmix
  • 2 dl Sukrin:1 eller socker*
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk Sukrin:1 eller socker* att strö över

Fyllning:

  • vispbar grädde växtbaserad eller vanlig*
  • bär
  • sylt*

Instruktioner

Botten:

  • Värm ugnen till 250 grader.
  • Smält matfettet och rör i mjölken.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i mjölkblandningen. Blanda till en slät smet.
  • Häll smeten i en form som är 25x36 cm stor, klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
  • Strö ut 3 msk socker över bottnen medan den är varm. Låt den sedan svalna helt.
  • Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper med sockret nedåt.
  • Gör föregående steg en gång till så du har två stora bottnar. Dela sedan varje botten i två delar så att du har totalt fyra bottnar.

Fyllning:

  • Vispa grädden och dela bären i bitar.
  • Varva bottnarna med sylt och grädde.
  • Toppa med mer grädde och färska bär.