Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Julbrownie med chokladfrosting

Inga röster än
Skapat: 10 december, 2024
Senast ändrat: 2 december, 2024
Julbrownie med chokladfrosting

Brownies toppade med en god chokladfrosting och polkagrisar, svårare än så behöver det inte vara för att göra något riktigt gott som passar bra till jul. En riktigt festlig julbrownie med chokladfrosting helt enkelt!

Receptet på den här brownien är Roy Fares recept med några mindre ändringar.

Fler juliga recept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 8

Utrustning

  • 20×20 cm form

Ingredienser

Botten:

Chokladfrosting:

Instruktioner

Botten:

  • Sätt ugnen på 160 grader.
  • Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
  • Smält smöret på låg värme i en kastrull.
  • Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.
  • Rör försiktigt ner 1 ägg i taget.
  • Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
  • Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter.
  • Låt svalna och ställ i kyl över en natt.

Chokladfrosting:

  • Smält chokladen och låt svalna en stund.
  • Vispa smöret luftigt och tillsätt florsocker lite i taget.
  • Vispa i philadelphiaosten och sen den smälta chokladen.
  • Tillsätt eventuellt kakao.
  • Om frostingen är för lös, sätt den en liten stund i kylen innan du spritsar brownien.
  • Strö över krossade polkagrisar!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg