Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Julig chokladcheesecake med mint

Inga röster än
Skapat: 6 december, 2024
Senast ändrat: 2 december, 2024
Julig chokladcheesecake med mint

Det här är en riktigt härlig och god chokladcheesecake med smak av mint. Till jul tycker jag det passar extra bra med mintsmak i bakverk men den passar förstås bra att göra vilken tid på året som helst.

För att få fram den goda mintsmaken har jag i botten använt Marianne Crush. I fyllningen Fazers mjölkchoklad med Marianne och i ganachen After Eight.

Fler juliga tårtor:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 8

Utrustning

  • 20 cm form

Ingredienser

Botten:

Cheesecake:

Ganache:

  • 50 gr Fazer mörkchoklad
  • 10-12 st After Eight plattor
  • 0,5-0,75 dl grädde

Instruktioner

Botten:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj en form, 20 cm, spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
  • Smält smöret.
  • Blanda i alla torra ingredienser.
  • Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en slät smet, blanda ner Marianne Crush.
  • Häll smeten i formen och grädda ca 20-25 minuter beroende på ugn, den ska vara lite fast i kanten men rörlig i mitten.
  • Låt kallna helt, gärna i kylskåp över en natt.

Cheesecake:

  • Ta fram alla ingredienser så de inte är kylskåpskalla.
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter.
  • Vispa ihop philadelfiaost, mascarponeost och socker.
  • Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna.
  • Värm 0,5 dl grädde och smält de urkramade gelatinbladen där i, låt svalna.
  • Vispa 1,5 dl grädde fluffigt.
  • När allt är lite svalnat och inte har för stora temperaturskillnader, vispa sakta ner chokladen i ostblandningen.
  • Vispa sedan ner gelatinblandningen och vänd tillsist ner den vispade grädden.
  • Häll fyllningen i formen med kladdkakan i, gärna klädd med tårtplast runt kanterna, släta till med en palett.
  • Ställ i kylskåp.

Ganache:

  • Smält ihop choklad och grädde, låt svalna och tjockna lite innan det hälls över cheesecaken.
  • Låt kallna helt i kylskåp.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg