Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kaffekladdkaka

Inga röster än
Skapat: 29 november, 2024
Senast ändrat: 28 november, 2024
Kaffekladdkaka

Kaffekladdkaka är en riktigt god och kladdig chokladkaka med en twist av kaffe. Den är ganska lik en vanlig kladdkaka, men den här versionen toppas med en kaffeglasyr, vilket ger den en härlig och lite vuxnare smak.

Kakans yta är fast och lite krispig, medan insidan är mjuk och kladdig – precis som en kladdkaka ska vara. Perfekt för dig som gillar både choklad och kaffe!

Den är enkel att göra och passar bra till fika, kanske tillsammans med en kopp kaffe eller te. Det bästa är att du inte behöver några avancerade ingredienser – bara lite kaffe, smör, socker, mjöl och kakao.

Fler goda chokladkakor:

Kaffekladdkaka | Receptskatt
Kaffekladdkaka 6
Total tid: 1 timme
Servings: 8 -12 bitar

Ingredienser

Kladdkaka:

Kaffeglasyr:

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform 22-24 cm.
  • Smöra kanterna på insidan och klä dem med bakplåtspapper, det gör att kakan slipper fastna i formen.
  • Smält smöret.
  • Rör ihop socker, ägg och sirap i en bunke.
  • Blanda ihop vetemjöl och kakao.
  • Rör ner i smeten, helst sikta så att det inte bildas klumpar.
  • Tillsätt smöret.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  • Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten men inte lös eller gunga.
  • Låt svalna i ca 10 minuter, lossa den sedan från formen.
  • Om toppen är rundad så gör ytan mer platt genom att vända kakan upp och ned.
  • Ta fram en skärbräda (gärna med bakplåtspapper på) och lägg den på kakan. Vänd sedan kakan upp och ned så att skärbrädan nu är underst.
  • Ställ kakan i kylen eller frysen tills den svalnat helt, med fördel över natten.

Kaffeglasyr:

  • Hacka chokladen och lägg i en skål.
  • Mortla snabbkaffet och lägg i skålen med choklad.
  • Koka upp grädde och glykos.
  • Häll grädden över chokladen och låt stå några minuter, rör sen om tills allt smält.
  • Täck med lock/plast och ställ i kylen tills den stelnat lite, ska vara mjuk och krämig (inte rinnig).
  • Bred ut glasyren på kakan och toppa med flingsalt.
per -12 bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg