Kanelbulle-blondies
Skapat:
14 september, 2024
Senast ändrat:
13 september, 2024

0
Kanelbulle-blondies är en ljuvlig kombination av två favoriter – saftiga blondies och kanelbullar. Dessa rutor bakas med en bas av smör, muscovadosocker och vanilj, som ger en rik och karamellaktig smak. Fyllningen består av socker och kanel som virvlas in i smeten, vilket ger den klassiska kanelbullekänslan. Toppa med en glasyr av florsocker för extra sötma. Perfekt till fika eller som en lyxig dessert. Enkla att göra och underbart goda att njuta av med en kopp kaffe!


Total tid: 35 minuter
Servings: 24 stycken
Ingredienser
Ingredienser:
- 250 gram smör
- 3.5 dl muscovadosocker eller farinsocker
- 2 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Fyllning:
- 3 tsk kanel
- ½ dl strösocker
Glasyr:
- ½ dl florsocker
- ½ citron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i mikron, häll ner muscovadosocker, ägg och vaniljsocker. Vänd ner det torra ingredienserna till en smet.
- Häll ner smeten i en form med bakplåtspapper.
Fyllning:
- Blanda strösocker och kanel i en bunke. Häll blandningen över kakan och använd en kniv för att skapa virvlar över hela smeten.
- Grädda i ugn i 20 – 25 minuter tills kakan är gyllenbrun. Ta ut och häll direkt glasyren över.
Glasyr:
- Blanda florsocker och pressad citronsaft i ett glas. Konsistensen ska vara lös.
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!