Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kanelbullegrottor

Inga röster än
Skapat: 19 februari, 2025
Senast ändrat: 18 februari, 2025
Kanelbullegrottor

Kanelbullegrottor är småkakor som smakar som kanelbullar, men de är enklare att göra.

Kanelbullegrottor är små, runda kakor med en mjuk mitt. Man rullar degen till bollar och trycker ner ett litet hål i mitten, som fylls med smör, kanel och socker. När de bakas får de en härlig kaneldoft och smak.

Kanelbullegrottor är perfekta för både fest och vardag, och det går bra att baka med barn eftersom det är lätt och roligt att forma bollar och trycka i mitten.

Fler goda grottor:

Total tid: 30 minuter
Servings: 18

Ingredienser

Fyllning:

Instruktioner

  • Sätt ungen på 200 grader varmluft.
  • Mät upp alla ingredienser i en bunke och knåda till en deg. Om degen inte går ihop och blir smulig så tillsätt lite vatten.
  • Forma degen till 18 lika stora bollar (25 g styck). Lägg bollarna på en plåt och gör en fördjupning med din tumme i varje. Ställ plåten åt sidan.

Fyllningen:

  • Blanda ihop ingredienserna till fyllningen med en gaffel.
  • Klicka fyllningen i fördjupningen på grottorna. Toppa med lite pärlsocker.
  • Grädda i 10-12 minuter.
  • Ta ut låt svalna! Sen är det bara att njuta.
  • Förvaras i en lufttät burk.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg