Kantarellmacka med lövbiff
Skapat:
17 september, 2024
Senast ändrat:
24 september, 2024

0
Innehåll
Denna macka med kantareller, lövbiff och parmesan är en lyxig och smakrik kombination. De smörstekta kantarellerna ger en djup, jordig smak som harmonierar perfekt med den möra lövbiffen. Parmesanosten tillför en nötig och salt ton som lyfter varje tugga. En perfekt smörgås för en lyxigare lunch eller middag med höstliga smaker.


Total tid: 27 minuter
Servings: 6 portioner
Ingredienser
- 100 g smör
- 200 g kantareller
- 200 g lövbit strimlad
- 3 schalottenlökar finhackade
- 3 vitlöksklyftor finhackade
- 1 msk dijonsenap
- 2 dl färsk salvia eller finhackad timjan
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk viltfond eller kantarellfond
- 4 dl matlagningsgrädde
- citronsaft
- parmesan riven
- salt
- peppar
Instruktioner
- Fräs ur vätskan ur kantarellerna och smörstek dem knapriga i hälften av smöret. Ställ åt sidan.
- Stek lövbiffen i resten av smöret så den får fin färg, tillsätt löken och salvian. Låt bli mjukt.
- Pudra över mjölet, rör om. Tillsätt dijonsenap, viltfond och matlagningsgrädde. Låt gå ihop och bli stabbigt. Smaka upp med citronsaft, salt och svartpeppar.
- Skeda upp stuvningen på rostat bröd, toppa med massor av riven parmesan och lite persilja!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!