Go Back
+ servings
Två mackor med svampsås, riven ost och grön dekoration på en blå tallrik.
Print
Inga röster än

Kantarellmacka med lövbiff

Active Time27 minuter
Total tid27 minuter
Måltid: Huvudrätt, Smörgåsar
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kantareller, kantarellmacka, lunch, macka, smörgås, svamp, svampmacka
Yield: 6 portioner

Materials

  • 100 g smör
  • 200 g kantareller
  • 200 g lövbit strimlad
  • 3 schalottenlökar finhackade
  • 3 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl färsk salvia eller finhackad timjan
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk viltfond eller kantarellfond
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • citronsaft
  • parmesan riven
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Fräs ur vätskan ur kantarellerna och smörstek dem knapriga i hälften av smöret. Ställ åt sidan.
  • Stek lövbiffen i resten av smöret så den får fin färg, tillsätt löken och salvian. Låt bli mjukt.
  • Pudra över mjölet, rör om. Tillsätt dijonsenap, viltfond och matlagningsgrädde. Låt gå ihop och bli stabbigt. Smaka upp med citronsaft, salt och svartpeppar.
  • Skeda upp stuvningen på rostat bröd, toppa med massor av riven parmesan och lite persilja!