Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kantarellpasta

Inga röster än
Skapat: 29 januari, 2025
Senast ändrat: 28 januari, 2025
Kantarellpasta

Kantarellpasta är en rätt som känns både enkel och lyxig på samma gång. Den kombinerar den rika, jordiga smaken av kantareller med en krämig sås och pastans mjuka textur. Det är en perfekt rätt när man vill unna sig något gott utan att det behöver vara komplicerat.

Kantarellerna ger en fin, nästan nötig smak som passar bra ihop med grädde, vitlök och lite parmesan. Det är en rätt som fungerar lika bra till en mysig middag på vardagen som till en festligare måltid.

Kantarellpasta är också en sådan rätt som känns lite exklusiv, men ändå går snabbt och lätt att laga, vilket gör att den passar till många tillfällen, från en vanlig vardagsmiddag till en festlig middag med vänner. Allt du behöver är några enkla ingredienser för att skapa en riktigt god smakupplevelse.

Fler goda rätter:

Total tid: 40 minuter
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 st bananschalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor stora
  • 1 kruka persilja
  • olivolja att steka i
  • ca 1 liter kantareller
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vitt vin torrt
  • 1 dl vatten
  • 3 st grönsaksbuljongtärningar
  • peppar
  • ca. 2,5 dl parmesanost riven
  • ca 100 g smör
  • 500 g pappardelle

Instruktioner

  • I och med att mina kantareller var frysta och förvällda sedan tidigare så kunde jag bara tina dem och börja steka dem i stekpannan direkt med lite olivolja.
  • Hacka lök, vitlök och hela krukan persilja. Häll först i schalottenlöken i stekpannan med kantareller och stek i några minuter tills löken är genomskinlig och mjuk. Lägg sedan i vitlök och hälften av den hackade persiljan. (Använd andra hälften till topping).
  • Häll på vinet och låt puttra. Det ska kokas ner innan du häller på vatten och grädde.
  • Smula sedan ner buljongtärningarna och låt puttra ytterligare ca 10 minuter.
  • Lägg i smören. Nu kommer såsen gå ihop och bli lite tjockare efter ett tag. Smaka upp med nymalen peppar.
  • Riv parmesanen på minsta möjliga storlek. Häll osten i såsen och rör runt ordentligt.
  • Koka pastan enligt anvisningar. När pastan är lite hårdare än al dente häller du över pastan och en ca en dl pastavatten i kantarellsåsen. Låt pastan puttra någon minut tillsammans med såsen innan du lägger upp.
  • Toppa med riven parmesan och resten av den hackade persiljan.

Anteckning

Jag använde pappardelle då jag tycker den är absolut bäst till svampsåser. Älskar den breda och tjocka pastan. Om du inte vill ha den sorten är tagliatelle eller kanske en rigatoni passande.
per personer
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg