Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Karamelliserad äppelcheesecake på kolabotten

Inga röster än
Skapat: 25 oktober, 2024
Senast ändrat: 24 oktober, 2024
Karamelliserad äppelcheesecake på kolabotten

Karamelliserad äppelcheesecake på kolabotten är en dekadent dessert med flera lager av smak. Botten består av en krispig kolakexbas som ger en söt och knäckig grund. Ovanpå kommer en krämig cheesecakefyllning som bakas till perfektion. För att toppa det hela läggs karamelliserade äpplen, som har stekts i smör och socker tills de är mjuka och gyllene, vilket ger en härlig kontrast av syrligt och sött. Tillsammans blir denna cheesecake en lyxig och smakrik dessert, perfekt för höstens fester eller middagar.

Fler recept på cheesecake:

Karamelliserad äppelcheesecake på kolabotten | Receptskatt
Karamelliserad äppelcheesecake på kolabotten 6
Total tid: 1 timme
Servings: 12

Ingredienser

Kolabotten:

Cheesecakefyllning:

Topping:

Instruktioner

Kolabotten:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa smör, strösocker, sirap och vaniljsocker krämigt.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och blanda i det i smörblandningen.
  • Tryck ut degen i en springform på 24 cm.
  • Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

Cheesecakefyllning:

  • Skala och skär äpplena i mindre tärningar. Stek dem mjuka i smör med kanel och råsocker.
  • Vispa philadelphia, socker, majsstärkelse och vaniljsocker till en slät smet. Tillsätt grädden och blanda sedan försiktigt i ett ägg i taget.
  • Häll de stekta äpplena på kolabotten och toppa med cheesecakefyllningen.
  • Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Stäng sedan av ugnen och grädda ytterligare 30 minuter.
  • Låt cheesecaken svalna och ställ sedan i kylen i några timmar innan serveringen så den sätter sig ordentligt.

Topping:

  • Vid servering så strör du över strösocker och bränner försiktigt med en brännare så sockret karamelliseras. Dekorera ev med äppelchips.
  • Servera äpplecheesecaken med lättvispad grädde,
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg