Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kardemummabullar

Inga röster än
Skapat: 29 oktober, 2024
Senast ändrat: 28 oktober, 2024
Kardemummabullar

Kardemummabullar är en svensk fikaklassiker med mjuka och luftiga bullar som doftar underbart av nymalen kardemumma. Degen görs med rikligt med smör och kardemumma, vilket ger en härligt saftig bulle. Fyllningen består av smör, socker och vanilj för att förstärka smaken.

Bullarna kan du forma till knutar eller snäckor, och efter gräddning penslas de med sockerlag och toppas med kardemummasocker. De är ljuvligt goda och passar perfekt till en kopp kaffe eller te – en riktig favorit för både vardagsfika och festliga tillfällen!

Fler goda bullar:

Kardemummabullar | Receptskatt
Kardemummabullar 6
Total tid: 2 minuter
Servings: 25 st

Ingredienser

Bulldeg:

Kardemummafyllning:

Sockerlag:

Topping:

Instruktioner

Bulldeg:

  • Rör ut jästen. Tillsätt alla ingredienser förutom smör och salt. Arbeta i 10 minuter. Tillsätt smör och salt. Arbeta i 10-15 minuter.
  • Låt vila 10-20 minuter.

Kardemummafyllning:

  • Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  • Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred på fyllningen. Gör ett treslag, skär i remsor, tvinna och forma bullarna. Låt jäsa i 1,5-2,5 timmar.
  • Sätt ugnen på 220 grader över- och undervärme.

Sockerlag:

  • Koka upp socker och vatten tills sockret lösts upp.

Topping:

  • Pensla bullarna med ägg.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
  • Pensla direkt med sockerlag och strö över lite grovmalen kardemumma med strösocker.
per st
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg