Kardemummabullar
Skapat:
29 oktober, 2024
Senast ändrat:
28 oktober, 2024

0
Kardemummabullar är en svensk fikaklassiker med mjuka och luftiga bullar som doftar underbart av nymalen kardemumma. Degen görs med rikligt med smör och kardemumma, vilket ger en härligt saftig bulle. Fyllningen består av smör, socker och vanilj för att förstärka smaken.
Bullarna kan du forma till knutar eller snäckor, och efter gräddning penslas de med sockerlag och toppas med kardemummasocker. De är ljuvligt goda och passar perfekt till en kopp kaffe eller te – en riktig favorit för både vardagsfika och festliga tillfällen!
Fler goda bullar:

Total tid: 2 minuter
Servings: 25 st
Ingredienser
Bulldeg:
Kardemummafyllning:
- 1,5 msk nymalda kardemummakärnor
- 300 g smör rumstempererat
- 120 g florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk potatismjöl
Sockerlag:
- 1 dl vatten
- 45 g strösocker 0,5 dl
Topping:
- ägg
- grovmalen kardemumma
- strösocker
Instruktioner
Bulldeg:
- Låt vila 10-20 minuter.
Kardemummafyllning:
- Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
- Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred på fyllningen. Gör ett treslag, skär i remsor, tvinna och forma bullarna. Låt jäsa i 1,5-2,5 timmar.
- Sätt ugnen på 220 grader över- och undervärme.
Sockerlag:
- Koka upp socker och vatten tills sockret lösts upp.
Topping:
- Pensla bullarna med ägg.
- Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
- Pensla direkt med sockerlag och strö över lite grovmalen kardemumma med strösocker.
per st
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!