Go Back
+ servings
Kardemummabullar med socker på toppen, placerade på bakplåtspapper.
Print
Inga röster än

Kardemummabullar

Saftiga precis nybakade bullar är inte alls dumt. Föredrar man kanel kan kardemumman i fyllningen enkelt bytas ut!
Total tid2 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Bullar, Fika, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bullar, bullbak, mjuka bullar
Yield: 25 st

Materials

Bulldeg:

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten/mjölk kallt
  • 150 g strösocker ca 1,7 dl
  • 1 msk nymald kardemumma
  • Ca. 850 g vetemjöl ca 14 dl
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 1 tsk salt

Kardemummafyllning:

Sockerlag:

  • 1 dl vatten
  • 45 g strösocker 0,5 dl

Topping:

  • ägg
  • grovmalen kardemumma
  • strösocker

Instruktioner

Bulldeg:

  • Rör ut jästen. Tillsätt alla ingredienser förutom smör och salt. Arbeta i 10 minuter. Tillsätt smör och salt. Arbeta i 10-15 minuter.
  • Låt vila 10-20 minuter.

Kardemummafyllning:

  • Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  • Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred på fyllningen. Gör ett treslag, skär i remsor, tvinna och forma bullarna. Låt jäsa i 1,5-2,5 timmar.
  • Sätt ugnen på 220 grader över- och undervärme.

Sockerlag:

  • Koka upp socker och vatten tills sockret lösts upp.

Topping:

  • Pensla bullarna med ägg.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
  • Pensla direkt med sockerlag och strö över lite grovmalen kardemumma med strösocker.