Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Kardemummabullar
Saftiga precis nybakade bullar är inte alls dumt. Föredrar man kanel kan kardemumman i fyllningen enkelt bytas ut!
Total tid
2
minuter
minuter
Måltid:
Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Bullar, Fika, Sötsaker
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
bullar, bullbak, mjuka bullar
Yield:
25
st
Materials
Bulldeg:
50
g
jäst
5
dl
vatten/mjölk
kallt
150
g
strösocker
ca 1,7 dl
1
msk
nymald kardemumma
Ca. 850
g
vetemjöl
ca 14 dl
150
g
smör
rumsvarmt
1
tsk
salt
Kardemummafyllning:
1,5
msk
nymalda kardemummakärnor
300
g
smör
rumstempererat
120
g
florsocker
2
tsk
vaniljsocker
1
msk
potatismjöl
Sockerlag:
1
dl
vatten
45
g
strösocker
0,5 dl
Topping:
ägg
grovmalen kardemumma
strösocker
Instruktioner
Bulldeg:
Rör ut jästen. Tillsätt alla ingredienser förutom smör och salt. Arbeta i 10 minuter. Tillsätt smör och salt. Arbeta i 10-15 minuter.
Låt vila 10-20 minuter.
Kardemummafyllning:
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred på fyllningen. Gör ett treslag, skär i remsor, tvinna och forma bullarna. Låt jäsa i 1,5-2,5 timmar.
Sätt ugnen på 220 grader över- och undervärme.
Sockerlag:
Koka upp socker och vatten tills sockret lösts upp.
Topping:
Pensla bullarna med ägg.
Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
Pensla direkt med sockerlag och strö över lite grovmalen kardemumma med strösocker.