Kärleksmumscheesecake
Skapat:
25 januari, 2025
Senast ändrat:
21 januari, 2025

0
Kärleksmumscheesecake med kladdkaka, krämig cheesecake och kärleksmumsglasyr. Krämigt, chokladigt och himmelskt gott!
Fler recept med bär:



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 1 timme
Servings: 8
Utrustning
- 1 form 20 cm i diamter
Ingredienser
Kladdkaka:
- 175 gr smör
- 2 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2,25 dl mjöl
- 0,75 dl kakao
- 3 ägg
- 1 nypa salt
Cheesecake:
- 200 gr mjölkchoklad
- 2 st gelatinblad
- 2 msk kaffe hett
- 400 gr rumsvarm philadelfiaost
- 0,75 dl florsocker
- 1,5 dl grädde inte för kall
Kärleksmumsglasyr:
- 100 gr smör
- 0,5 dl kaffe starkt
- 0,5 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
Instruktioner
Kladdkaka:
- Smält smöret. Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen.
- Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten.
- Grädda på 175 grader i ca 20-22 minuter eller tills kladdkakan är fast i kanterna men fortfarande rörlig i mitten.
- Låt kallna helt.
Cheesecake:
- Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i det varma kaffet, låt svalna.
- Vispa färskosten i en bunke. Rör i den smälta chokladen och tillsätt sedan florsocker och grädde . Vispa till en fast kräm.
- Tillsätt gelatinblandningen och rör om ordentligt.
- Häll fyllningen över kladdkakan och låt stå kallt minst 5 timmar.
Kärleksmumsglasyr:
- Smält smöret.
- Blanda ner övriga ingredienser och rör till en slät glasyr.
- Låt glasyren svalna, rör om då och då.
- Häll sedan glasyren över cheesecaken innan den stelnar för mycket. Låt stå i minst två timmar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!