Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kärleksmumscheesecake

Inga röster än
Skapat: 25 januari, 2025
Senast ändrat: 21 januari, 2025
Kärleksmumscheesecake

Kärleksmumscheesecake med kladdkaka, krämig cheesecake och kärleksmumsglasyr. Krämigt, chokladigt och himmelskt gott!

Fler recept med bär:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 1 timme
Servings: 8

Utrustning

  • 1 form 20 cm i diamter

Ingredienser

Kladdkaka:

Cheesecake:

Kärleksmumsglasyr:

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält smöret. Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen.
  • Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten.
  • Grädda på 175 grader i ca 20-22 minuter eller tills kladdkakan är fast i kanterna men fortfarande rörlig i mitten.
  • Låt kallna helt.

Cheesecake:

  • Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
  • Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i det varma kaffet, låt svalna.
  • Vispa färskosten i en bunke. Rör i den smälta chokladen och tillsätt sedan florsocker och grädde . Vispa till en fast kräm.
  • Tillsätt gelatinblandningen och rör om ordentligt.
  • Häll fyllningen över kladdkakan och låt stå kallt minst 5 timmar.

Kärleksmumsglasyr:

  • Smält smöret.
  • Blanda ner övriga ingredienser och rör till en slät glasyr.
  • Låt glasyren svalna, rör om då och då.
  • Häll sedan glasyren över cheesecaken innan den stelnar för mycket. Låt stå i minst två timmar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg