Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Kärleksmumscheesecake
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Dessert, Fika, godsaker
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
alla hjärtans dag, Avancerad tårta, cheesecake, kärleksmums
Yield:
8
Equipment
1 form
20 cm i diamter
Materials
Kladdkaka:
175
gr
smör
2
dl
socker
1
dl
brun farinsocker strö
1,5
tsk
vaniljsocker
2,25
dl
mjöl
0,75
dl
kakao
3
ägg
1
nypa
salt
Cheesecake:
200
gr
mjölkchoklad
2
st
gelatinblad
2
msk
kaffe
hett
400
gr
rumsvarm philadelfiaost
0,75
dl
florsocker
1,5
dl
grädde
inte för kall
Kärleksmumsglasyr:
100
gr
smör
0,5
dl
kaffe
starkt
0,5
dl
kakao
2
tsk
vaniljsocker
3
dl
florsocker
Instruktioner
Kladdkaka:
Smält smöret. Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten.
Grädda på 175 grader i ca 20-22 minuter eller tills kladdkakan är fast i kanterna men fortfarande rörlig i mitten.
Låt kallna helt.
Cheesecake:
Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i det varma kaffet, låt svalna.
Vispa färskosten i en bunke. Rör i den smälta chokladen och tillsätt sedan florsocker och grädde . Vispa till en fast kräm.
Tillsätt gelatinblandningen och rör om ordentligt.
Häll fyllningen över kladdkakan och låt stå kallt minst 5 timmar.
Kärleksmumsglasyr:
Smält smöret.
Blanda ner övriga ingredienser och rör till en slät glasyr.
Låt glasyren svalna, rör om då och då.
Häll sedan glasyren över cheesecaken innan den stelnar för mycket. Låt stå i minst två timmar.