Go Back
+ servings
En bit kärleksmums cheesecake med chokladtopping och kokosflingor på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Kärleksmumscheesecake

Total tid1 timme
Måltid: Dessert, Fika, godsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: alla hjärtans dag, Avancerad tårta, cheesecake, kärleksmums
Yield: 8

Equipment

  • 1 form 20 cm i diamter

Materials

Kladdkaka:

  • 175 gr smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl brun farinsocker strö
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2,25 dl mjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 3 ägg
  • 1 nypa salt

Cheesecake:

  • 200 gr mjölkchoklad
  • 2 st gelatinblad
  • 2 msk kaffe hett
  • 400 gr rumsvarm philadelfiaost
  • 0,75 dl florsocker
  • 1,5 dl grädde inte för kall

Kärleksmumsglasyr:

  • 100 gr smör
  • 0,5 dl kaffe starkt
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält smöret. Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen.
  • Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten.
  • Grädda på 175 grader i ca 20-22 minuter eller tills kladdkakan är fast i kanterna men fortfarande rörlig i mitten.
  • Låt kallna helt.

Cheesecake:

  • Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
  • Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i det varma kaffet, låt svalna.
  • Vispa färskosten i en bunke. Rör i den smälta chokladen och tillsätt sedan florsocker och grädde . Vispa till en fast kräm.
  • Tillsätt gelatinblandningen och rör om ordentligt.
  • Häll fyllningen över kladdkakan och låt stå kallt minst 5 timmar.

Kärleksmumsglasyr:

  • Smält smöret.
  • Blanda ner övriga ingredienser och rör till en slät glasyr.
  • Låt glasyren svalna, rör om då och då.
  • Häll sedan glasyren över cheesecaken innan den stelnar för mycket. Låt stå i minst två timmar.