Kikärtssoppa
Skapat:
1 januari, 2025
Senast ändrat:
26 december, 2024

0
Kikärtssoppa m𝖾𝖽 𝗋𝗈𝗌𝗍𝖺𝖽𝖾 𝗄𝗂𝗄𝖺̈𝗋𝗍𝗈𝗋, 𝗒𝗈𝗀𝗁𝗎𝗋𝗍 𝗈𝖼𝗁 𝗁𝖾𝗆𝖻𝖺𝗄𝗍 𝖻𝗋𝗈̈𝖽 är en god och värmande soppa perfekt under de kalla månaderna!
Den blir snabbt en vardagsfavorit för hela familjen så var beredd på att laga receptet mer än en gång.
Fler goda vardagsrätter:


Total tid: 30 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 50 g smör
- 2 st gul lök finhackade
- 4 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 dl färsk ingefära finhackad
- 1 msk garam masala
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad koriander eller persilja
- 1 tsk gurkmeja
- 2 msk paprikapuré
- 800 g kikärtor
- 3 st gröna paprikor i munsbitar
- 4 st potatis i munsbitar
- 2 st morötter i munsbitar
- 2 dl fryst spenat hackad
- 400 g kokosmjölk
- 1 liter vatten
- 3 st grönsaksbuljongtärningar
- matlagningsgrädde
- citronsaft
- 1 dl färsk koriander eller persilja, finhackad
- salt
- svartpeppar
- vitpeppar
Instruktioner
- Fräs den gula löken i smöret i minst 5-10 minuter. Tillsätt vitlök och ingefära, låt bli mjukt.
- Tillsätt de torra kryddorna, låt fräsa någon minut.
- Häll i paprikapuré och fräs ytterligare någon minut.
- Vänd ner kikärtor, potatis och grönsaker. Slå på kokosmjölk, vatten och buljongtärningarna. Låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka.
- Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Späd med matlagningsgrädde om den känns för tjock.
- Servera med bröd och rostade kikärtor.
Rostade kikärtor:
- Rosta kikärtorna i ugnen på 250 grader i 15-20 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!