Kindercookies

Sega, mjuka och fyllda med len mjölkchoklad – de här kindercookiesen är rena drömmen för alla chokladälskare. Med både hackad kinder maxi i degen och extra bitar på toppen får du dubbelt upp av det goda.
De gräddas snabbt i hög temperatur vilket ger en lätt krispig yta och mjuk kärna. Perfekta att baka när du vill imponera utan krångel – och garanterat en hit både bland barn och vuxna.
Tips & variationer
✅ Dra bort kakorna från plåten direkt för att bevara segheten
✅ Toppa med extra kinderbitar medan kakorna fortfarande är varma
✅ Vill du ha dem lite större? Gör färre bollar och justera gräddningstiden något
Här tipsar vi om ytterligare tre goda cookiesrecept!



Ingredienser
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 15-20 stänger kinder maxi spara några till topping
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smöret och låt det svalna en stund.
- Rör ihop strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg i en bunke.
- Rör ner de torra ingredienserna i smeten tillsammans med det smälta smöret till en jämn smet.
- Forma smeten till ca. 20 stycken bollar och lägg ut glest på en plåt med bakplåtspapper. Jag gräddade 9 cookies åt gången.
- Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.
- Dra sedan direkt bort cookiesen från plåten så att de håller sig mjuka och sega. Dem blir mycket hårdare om de svalnar på en het plåt.