Kindermoussetårta
Skapat:
6 september, 2024
Senast ändrat:
6 september, 2024

1
Chokladmoussetårta med smak av Kinder, den här tårtan är så god!
Tårtan består av kladdkakebotten, Kinder Bueno, chokladsås, mjölkchokladmousse och vit chokladmousse.
Tårtan passar till alla Kinderälskare året runt!



📷 Erika Westerlund Strömmer
Servings: 10
Calories: 659kcal
Utrustning
- 1 form, 18 cm i diameter
Ingredienser
Botten:
- 125 gr smör
- 1 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,75 dl kakao
- 2 ägg
- 1 nypa salt
Chokladsås:
- 1 dl grädde
- 0,5 dl mörk sirap
- 2 msk socker
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
- 2 st Kinder Bueno (à 86 g)
Chokladmousse:
- 150 gr Fazer mjölkchoklad
- 125 gr mascarponeost
- 1 dl grädde
- 125 gr Flora vaniljvisp
- 1 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st gelatinblad
Vit chokladmousse:
- 150 gr vitchoklad
- 125 gr mascarponeost
- 1 dl grädde
- 125 gr Flora vaniljvisp
- 0,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st gelatinblad
Instruktioner
Botten:
- Smält smöret.
- Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist i äggen.
- Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten.
- Grädda på 175 grader i ca 15-18 minuter eller tills kladdkakan är fast i kanten men fortfarande rörlig i mitten. Låt kallna helt.
- Placera sedan botten i en springform klädd med tårtplast som går upp över kanten.
Chokladsås:
- Koka alla ingredienser tills det tjocknar, ca 8 minuter. Låt svalna helt.
Fyllning:
- Dela Kinder Bueno i mindre bitar och lägg över botten.
- Ringla sedan chokladsåsen över. Spara lite till ev garnering.
Chokladmousse:
- Ta fram grädden, Flora vanilj och mascarponeosten så de inte är kylskåpskalla.
- Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Ta undan ca 2 msk av grädden i en kastrull.
- Vispa resterande grädde och Flora vaniljvisp till mjuka toppar.
- Smält de urkramade gelatinbladen i grädden i kastrullen, låt svalna lite och rör sedan ner det i mascarpone/chokladblandningen.
- Vänd ner gräddblandningen.
- Häll moussen över botten, ställ kallt och låt stelna till lite innan du häller över den vita chokladmoussen.
Vit chokladmousse:
- Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Ta undan ca 2 msk av grädden i en kastrull. Vispa resterande grädde och Flora vaniljvisp till mjuka toppar.
- Smält de urkramade gelatinbladen i grädden i kastrullen, låt svalna lite och rör sedan ner det i mascarpone/chokladblandningen.
- Vänd ner gräddblandningen.
- Häll över mjölkchokladmoussen.
- Ställ kallt minst 5 timmar. Går bra att frysa, låt tina långsamt i kyl.
Servering:
- Garnera med Kinderchoklad i olika former!
Näringsinnehåll
Kalorier: 659kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 8g | Fat: 44g | Mättat fett: 27g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 9g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 122mg | Natrium: 175mg | Kalium: 290mg | Fiber: 4g | Socker: 46g | Vitamin A: 1155IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 122mg | Järn: 3mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!