Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kindermoussetårta

Inga röster än
Skapat: 6 september, 2024
Senast ändrat: 6 september, 2024
Kindermoussetårta

Chokladmoussetårta med smak av Kinder, den här tårtan är så god!

Tårtan består av kladdkakebotten, Kinder Bueno, chokladsås, mjölkchokladmousse och vit chokladmousse.

Tårtan passar till alla Kinderälskare året runt!

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 10
Calories: 659kcal

Utrustning

  • 1 form, 18 cm i diameter

Ingredienser

Botten:

Chokladsås:

Fyllning:

  • 2 st Kinder Bueno (à 86 g)

Chokladmousse:

Vit chokladmousse:

Instruktioner

Botten:

  • Smält smöret.
  • Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist i äggen.
  • Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten.
  • Grädda på 175 grader i ca 15-18 minuter eller tills kladdkakan är fast i kanten men fortfarande rörlig i mitten. Låt kallna helt.
  • Placera sedan botten i en springform klädd med tårtplast som går upp över kanten.

Chokladsås:

  • Koka alla ingredienser tills det tjocknar, ca 8 minuter. Låt svalna helt.

Fyllning:

  • Dela Kinder Bueno i mindre bitar och lägg över botten.
  • Ringla sedan chokladsåsen över. Spara lite till ev garnering.

Chokladmousse:

  • Ta fram grädden, Flora vanilj och mascarponeosten så de inte är kylskåpskalla.
  • Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
  • Ta undan ca 2 msk av grädden i en kastrull.
  • Vispa resterande grädde och Flora vaniljvisp till mjuka toppar.
  • Rör ihop mascarponeost, kakao, vaniljsocker och den avsvalnade chokladen.
  • Smält de urkramade gelatinbladen i grädden i kastrullen, låt svalna lite och rör sedan ner det i mascarpone/chokladblandningen.
  • Vänd ner gräddblandningen.
  • Häll moussen över botten, ställ kallt och låt stelna till lite innan du häller över den vita chokladmoussen.

Vit chokladmousse:

  • Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
  • Ta undan ca 2 msk av grädden i en kastrull. Vispa resterande grädde och Flora vaniljvisp till mjuka toppar.
  • Rör ihop mascarponeost, florsocker , vaniljsocker och den avsvalnade chokladen.
  • Smält de urkramade gelatinbladen i grädden i kastrullen, låt svalna lite och rör sedan ner det i mascarpone/chokladblandningen.
  • Vänd ner gräddblandningen.
  • Häll över mjölkchokladmoussen.
  • Ställ kallt minst 5 timmar. Går bra att frysa, låt tina långsamt i kyl.

Servering:

  • Garnera med Kinderchoklad i olika former!

Näringsinnehåll

Kalorier: 659kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 8g | Fat: 44g | Mättat fett: 27g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 9g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 122mg | Natrium: 175mg | Kalium: 290mg | Fiber: 4g | Socker: 46g | Vitamin A: 1155IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 122mg | Järn: 3mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg