Kladdkaka deluxe
Skapat:
25 oktober, 2024
Senast ändrat:
24 oktober, 2024

0
Kladdkaka deluxe är en lyxig version av den klassiska kladdkakan, fylld med extra godsaker för att ta den till nästa nivå. Den har samma härligt kladdiga mitt som en traditionell kladdkaka, men toppas chokladganache och kanderade nötter. Du kan också blanda in bitar av choklad, kola eller nötter i smeten för extra crunch och smak.
Servera den med en kula vaniljglass eller lättvispad grädde för en riktigt dekadent och oemotståndlig dessert – perfekt för alla chokladälskare!
Fler goda kladdkakor:


Total tid: 40 minuter
Servings: 6 -8 bitar
Ingredienser
Kladdkaka:
- 100 g smör
- 100 g choklad
- 2 ägg
- 130 g mörkt muscovadosocker 1,6 dl
- 70 g strösocker 0,8 dl
- 90 g vetemjöl 1,5 dl
- 1 msk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 1 krm bakpulver
- 40 g daim
Ganache:
- 100 g mörk choklad
- 50 g smör
- ½ krm salt
Kanderade nötter:
- 150 g nötter
- 1,5 msk strösocker
- 3 msk sirap
- 2 krm salt
Instruktioner
Kladdkaka:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Bryn smöret och smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad.
- Sikta ner de torra ingredienserna och vänd i hackad daim.
- Häll smeten i en form på 16 cm i diameter med bakplåtspapper och smorda kanter.
- Grädda mitt i ugnen i ca 18-23 min. Låt svalna helt.
Kanderade nötter:
- Blanda ihop med nötterna och sprid ut över ett bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 5 minuter, rör om och sedan ytterligare 5 minuter. Låt svalna helt och hacka sedan grovt.
- Bred ut ganache över kakan och toppa med nötterna
per -8 bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!