Kladdkaka med cookie dough
Skapat:
10 februari, 2025
Senast ändrat:
9 februari, 2025

3
Kladdkaka med cookie dough, en så god kombination som gillas av både vuxna och barn.
Hur kladdig du vill ha din kaka bestämmer du själv. Jag brukar ta ut den när ca 1 cm runtom i formen har blivit fast men resterande är rörligt, låta den sedan kallna helt i kyl över natten eller minst 6-7 timmar.
Fler goda kladdkakor:


📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Servings: 8
Utrustning
- 1 form 20 cm i diameter
Ingredienser
Cookie dough:
- 50 gr smör rumsvarmt
- 0,5 dl socker
- 0,5 dl farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 st ägg
- 2 dl mjöl
- 0,25 tsk bakpulver
- 0,75 dl chokladknappar
Kladdkaka:
- 175 gr smör
- 2 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2,25 dl mjöl
- 0,75 dl kakao
- 3 ägg
- 1 nypa salt
Instruktioner
Cookie dough:
- Tillsätt övriga ingredienser och vänd ihop till en jämn deg.
Kladdkaka:
- Smält smöret.
- Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen.
- Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper i botten.
- Fördela cookie dough ovanpå smeten, tryck ner den lite.
- Grädda på 160 grader i ca 22-28 minuter eller tills kladdkakan är fast i ytterkanten men fortfarande rörlig i mitten, beroende på hur kladdig kaka som önskas.
- Låt kallna helt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!