Kladdkaka med Daimtryffel
Skapat:
25 januari, 2025
Senast ändrat:
25 januari, 2025

1
Kladdkaka med Daimtryffel är en dröm för chokladälskare! Den mjuka och kladdiga kladdkakan toppas med en len tryffel fylld med smak av Daim, vilket ger en härlig knaprighet och extra chokladsmak.
Kladdkakan är enkel att baka och kräver inte många ingredienser, så den passar perfekt för både vardag och fest. Hela familjen kommer att älska den – både barn och vuxna!
Fler goda kladdkakor:

Total tid: 30 minuter
Servings: 10
Ingredienser
Tryffel:
- 1 ½ dl grädde
- 2 msk smör
- 100 g mörk choklad
Kladdkaka:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 3 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 krm salt
Montering:
- 2 st dubbel daim
Instruktioner
Tryffel:
- Hacka chokladen och låt den sedan smälta ner i grädden.
- Låt tryffeln stelna i kylen ca 1 timme, det går även bra att ställa den i frysen en stund.
Kladdkaka:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
- Smält smöret i kastrull, låt svalna något.
- Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet (rör med slickepott och INTE med elvisp).
- Häll sedan smeten i formen.
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
- Låt kladdkakan svalna.
Montering:
- Ta ut tryffeln och blanda i halva daimen.
- Bred tryffeln på kladdkakan och strö sedan på resten av daimen.
- Låt stå och stelna lite innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!