Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Kladdkaka med Daimtryffel
Så god kladdkaka
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Fika, Godis, Kakor, Kladdkaka
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
chokladkakkor, chokladkakor, fika, fikadags, gofika, kladdig brownie, kladdkaka, kladdkakor, sötsaker
Yield:
10
Materials
Tryffel:
1 ½
dl
grädde
2
msk
smör
100
g
mörk choklad
Kladdkaka:
100
g
smör
2
st
ägg
2 ½
dl
strösocker
3
msk
kakao
2
tsk
vaniljsocker
1 ½
dl
vetemjöl
1
krm
salt
Montering:
2
st
dubbel daim
Instruktioner
Tryffel:
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta sedan av kastrullen från plattan.
Hacka chokladen och låt den sedan smälta ner i grädden.
Låt tryffeln stelna i kylen ca 1 timme, det går även bra att ställa den i frysen en stund.
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
Smält smöret i kastrull, låt svalna något.
Rör ihop ägg och socker tills det precis går ihop (använd inte en elvisp).
Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.
Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet (rör med slickepott och INTE med elvisp).
Häll sedan smeten i formen.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Låt kladdkakan svalna.
Montering:
Ta ut tryffeln och blanda i halva daimen.
Bred tryffeln på kladdkakan och strö sedan på resten av daimen.
Låt stå och stelna lite innan servering.