Go Back
+ servings
En bit kladdkaka med Daim och chokladglasyr på en tallrik med en gaffel.
Print
Inga röster än

Kladdkaka med Daimtryffel

Så god kladdkaka
Active Time30 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Fika, Godis, Kakor, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladkakkor, chokladkakor, fika, fikadags, gofika, kladdig brownie, kladdkaka, kladdkakor, sötsaker
Yield: 10

Materials

Tryffel:

  • 1 ½ dl grädde
  • 2 msk smör
  • 100 g mörk choklad

Kladdkaka:

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Montering:

  • 2 st dubbel daim

Instruktioner

Tryffel:

  • Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta sedan av kastrullen från plattan.
  • Hacka chokladen och låt den sedan smälta ner i grädden.
  • Låt tryffeln stelna i kylen ca 1 timme, det går även bra att ställa den i frysen en stund.

Kladdkaka:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
  • Smält smöret i kastrull, låt svalna något.
  • Rör ihop ägg och socker tills det precis går ihop (använd inte en elvisp).
  • Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.
  • Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet (rör med slickepott och INTE med elvisp).
  • Häll sedan smeten i formen.
  • Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
  • Låt kladdkakan svalna.

Montering:

  • Ta ut tryffeln och blanda i halva daimen.
  • Bred tryffeln på kladdkakan och strö sedan på resten av daimen.
  • Låt stå och stelna lite innan servering.