Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kladdkaka med Geishagrädde

Inga röster än
Skapat: 13 februari, 2025
Senast ändrat: 12 februari, 2025
Kladdkaka med Geishagrädde

Kladdkaka med Geishagrädde är en enkel och god dessert som passar perfekt för fika eller fest.

Kladdkakan är mjuk och chokladig medan Geishagrädden gör den extra lyxig.

Kladdkakan går snabbt att baka och den är alltid uppskattad av hela familjen. Perfekt när man vill ha något gott, men inte vill spendera mycket tid i köket.

Fler goda kladdkakor:

Total tid: 40 minuter
Servings: 10

Ingredienser

Geishagrädde:

  • 200 g Geisha choklad
  • 3 dl grädde

Kladdkaka:

Instruktioner

Geishagrädde:

  • Hacka geishan i mindre bitar och lägg i en skål.
  • Värm upp grädden tills den är riktigt het, men den ska inte börja koka!
  • Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen har smält.
  • Låt stå i kylskåpet över natten.

Kladdkaka:

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt bitarna i smöret. Rör tills chokladen har smält. Låt svalna.
  • Vispa ägg med socker och vaniljsocker tills det är poröst.
  • Rör sedan i den smälta chokladen.
  • Sikta i de torra ingredienserna och rör försiktigt ihop.
  • Häll upp smeten i en form med löstagbara kanter (jag använde 20 cm i diameter) med ett bakplåtspapper fastklämt i botten.
  • Grädda ca 20-23 minuter. Kakan ska stelna på ytan, men vara lös i mitten då du rör på formen.
  • Låt svalna helt innan serveringen, den kan med fördel stå en natt i kylskåp.
  • Vispa grädden och spritsa upp på kladdkakan. Dekorera och servera!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg