Go Back
+ servings
Chokladtårta dekorerad med spritsad grädde, hallon och chokladpraliner.
Print
Inga röster än

Kladdkaka med Geishagrädde

Den här goda kladdkakan bakas med både mörk choklad och kakao i smeten. Spritsa på grädde med Geisha choklad och dekorera. En dröm för chokladälskaren!
Total tid40 minuter
Måltid: Choklad, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med choklad, fika, fikadags, gofika, kladdig brownie, kladdkaka, kladdkakor
Yield: 10

Materials

Geishagrädde:

  • 200 g Geisha choklad
  • 3 dl grädde

Kladdkaka:

  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

Geishagrädde:

  • Hacka geishan i mindre bitar och lägg i en skål.
  • Värm upp grädden tills den är riktigt het, men den ska inte börja koka!
  • Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen har smält.
  • Låt stå i kylskåpet över natten.

Kladdkaka:

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt bitarna i smöret. Rör tills chokladen har smält. Låt svalna.
  • Vispa ägg med socker och vaniljsocker tills det är poröst.
  • Rör sedan i den smälta chokladen.
  • Sikta i de torra ingredienserna och rör försiktigt ihop.
  • Häll upp smeten i en form med löstagbara kanter (jag använde 20 cm i diameter) med ett bakplåtspapper fastklämt i botten.
  • Grädda ca 20-23 minuter. Kakan ska stelna på ytan, men vara lös i mitten då du rör på formen.
  • Låt svalna helt innan serveringen, den kan med fördel stå en natt i kylskåp.
  • Vispa grädden och spritsa upp på kladdkakan. Dekorera och servera!