Kladdkaka med vaniljswirl och jordgubb

Ljus och somrig kladdkaka med vanilj och jordgubb
En kladdkaka som har allt! Len vanilj, syrlig jordgubb, söt vit choklad och är så där perfekt kladdig i mitten. Det är somrig njutning i varje tugga! Swirl-effekten gör att kakan blir både vacker och extra smakrik. Den här gör jag gärna till sommarfikat, särskilt när man har färska jordgubbar hemma.
Tips & servering
✅ Servera kall med massor av färska jordgubbar och vaniljsås, det blir nästan som en kladdkake-paj
✅ Vill du lyxa till det ännu mer? Tillsätt lite rivet citronskal i smeten
✅ Går utmärkt att förbereda dagen innan, förvara den i kyl och ta fram 30 minuter före servering
✅ Kan frysas! Skär i bitar och plasta in var för sig
Fler goda kladdkakor
Klicka på bilderna för att komma till respektive recept



Ingredienser
- 150 g smör
- 1 ½ dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 3 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 50 g vit choklad
- ½ dl vaniljsås
- ½ dl jordgubbssylt
Servering:
- jordgubbar
- vaniljsås
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Häll i vetemjöl och knäck sedan ner äggen. Rör till en slät smet.
- Häll smeten i en form.
- Toppa med hackad vit choklad, vaniljsås och jordgubbssylt. Gör en swirl med hjälp av en gaffel.
- Baka i ugnen i 10-15 minuter tills kanterna är fasta men mitten är kladdig.
- Ta ut låt svalna.
Servering:
- Pudra över lite florsocker samt servera färska jordgubbar och ännu mer vaniljsås till.

