Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kladdkaka med vaniljswirl och jordgubb

Inga röster än
Skapat: 12 juni, 2025
Senast ändrat: 12 juni, 2025
Kladdkaka med vaniljswirl och jordgubb

Ljus och somrig kladdkaka med vanilj och jordgubb

En kladdkaka som har allt! Len vanilj, syrlig jordgubb, söt vit choklad och är så där perfekt kladdig i mitten. Det är somrig njutning i varje tugga! Swirl-effekten gör att kakan blir både vacker och extra smakrik. Den här gör jag gärna till sommarfikat, särskilt när man har färska jordgubbar hemma.

Tips & servering

✅ Servera kall med massor av färska jordgubbar och vaniljsås, det blir nästan som en kladdkake-paj
✅ Vill du lyxa till det ännu mer? Tillsätt lite rivet citronskal i smeten
✅ Går utmärkt att förbereda dagen innan, förvara den i kyl och ta fram 30 minuter före servering
✅ Kan frysas! Skär i bitar och plasta in var för sig

Fler goda kladdkakor

Klicka på bilderna för att komma till respektive recept

Total tid: 30 minuter
Servings: 1 kladdkaka

Ingredienser

Servering:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och salt.
  • Häll i vetemjöl och knäck sedan ner äggen. Rör till en slät smet.
  • Häll smeten i en form.
  • Toppa med hackad vit choklad, vaniljsås och jordgubbssylt. Gör en swirl med hjälp av en gaffel.
  • Baka i ugnen i 10-15 minuter tills kanterna är fasta men mitten är kladdig.
  • Ta ut låt svalna.

Servering:

per kladdkaka
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!