Go Back
+ servings
En bit kladdkaka med vaniljsås på en tallrik.
Print
Inga röster än

Kladdkaka med Vaniljswirl & Jordgubb

Toppa med färska jordgubbar och njut i sommar solen! Receptet är omgjort så ni ska få det ultimata!
Förberedelser10 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Jordgubbar, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, fräsch kladdkaka, kladdkaka, kladdkakor, ljus kladdkaka, somrig kladdkaka, variant på kladdkaka
Yield: 1 kladdkaka

Materials

  • 150 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 50 g vit choklad
  • ½ dl vaniljsås
  • ½ dl jordgubbssylt

Servering:

  • jordgubbar
  • vaniljsås

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och salt.
  • Häll i vetemjöl och knäck sedan ner äggen. Rör till en slät smet.
  • Häll smeten i en form.
  • Toppa med hackad vit choklad, vaniljsås och jordgubbssylt. Gör en swirl med hjälp av en gaffel.
  • Baka i ugnen i 10-15 minuter tills kanterna är fasta men mitten är kladdig.
  • Ta ut låt svalna.

Servering:

  • Pudra över lite florsocker samt servera färska jordgubbar och ännu mer vaniljsås till.