Kladdkakegrotta med Cream cheese choklad
Skapat:
20 november, 2024
Senast ändrat:
18 november, 2024

1
Kladdkakegrotta med cream cheese-choklad är en härlig, saftig och lite lyxigare version av kladdkaka, där en krämig fyllning av cream cheese och choklad ger extra smak och en mjuk konsistens. Den här desserten är både enkel att göra och imponerande god – perfekt när du vill unna dig något extra gott!
Receptet går ut på att göra små ”grottor” i en kladdkakssmet, som du sedan fyller med en choklad- och cream cheese-blandning. När du bakar dem får du en härlig kombination av den krämiga fyllningen och den sega kladdiga kakan.
Fler chokladiga recept:


Total tid: 30 minuter
Servings: 8 stycken
Ingredienser
- 200 g färskost
- 100 g mjölkchoklad
- 2 tsk vaniljsocker
Kakan:
- 50 g smör
- 150 g mörk choklad
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Instruktioner
Cream cheese blandningen:
- Smällt mjölkchoklad i micron eller över ett vattenbad.
- Blanda sedan allt i en bunke och ställ i kylen medans du gör kakan.
Kakan:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformar/muffinsplåt (jag använde både muffinsformar och muffinsplåt).
- Smält smöret. Lägg i chokladen och smält den med smöret.
- Vispa strösocker och ägg i en bunke så det blir vitt och fluffigt.
- Rör sedan ner den smälta smör/chokladen.
- Blanda i kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda sist i mjölet, blanda bara så det gått ihop.
- Ställ smeten i kylen i ca 15 minuter för att den ska stelna till lite. Forma sedan smeten till bollar och lägg i muffinsformar.
- Gör en liten grop i varje grotta.
- Grädda sedan i 4 min, ta ut och klicka i ca 1-2 msk cream cheese blandningen i varje grotta. Ställ åter in i ugnen i ca 5 minuter.
- Strö lite havssalt på om du vill!
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!