Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Kladdkakegrotta med Cream cheese choklad~
God kladdkakegrotta
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Bakning, Brownie, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Förrätt, Kladdkaka
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka med choklad, kladdig brownie, kladdkaka
Yield:
8
stycken
Materials
200
g
färskost
100
g
mjölkchoklad
2
tsk
vaniljsocker
Kakan:
50
g
smör
150
g
mörk choklad
2
dl
strösocker
2
ägg
2,5
dl
vetemjöl
0,5
dl
kakao
1
tsk
bakpulver
1
tsk
vaniljsocker
1
krm
salt
Instruktioner
Cream cheese blandningen:
Smällt mjölkchoklad i micron eller över ett vattenbad.
Blanda sedan allt i en bunke och ställ i kylen medans du gör kakan.
Kakan:
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformar/muffinsplåt (jag använde både muffinsformar och muffinsplåt).
Smält smöret. Lägg i chokladen och smält den med smöret.
Vispa strösocker och ägg i en bunke så det blir vitt och fluffigt.
Rör sedan ner den smälta smör/chokladen.
Blanda i kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda sist i mjölet, blanda bara så det gått ihop.
Ställ smeten i kylen i ca 15 minuter för att den ska stelna till lite. Forma sedan smeten till bollar och lägg i muffinsformar.
Gör en liten grop i varje grotta.
Grädda sedan i 4 min, ta ut och klicka i ca 1-2 msk cream cheese blandningen i varje grotta. Ställ åter in i ugnen i ca 5 minuter.
Strö lite havssalt på om du vill!