Go Back
+ servings
En kladdkakegrotta med en bit tagen och cream cheese fyllning synlig inuti.
Print
Inga röster än

Kladdkakegrotta med Cream cheese choklad~

God kladdkakegrotta
Total tid30 minuter
Måltid: Bakning, Brownie, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Förrätt, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med choklad, kladdig brownie, kladdkaka
Yield: 8 stycken

Materials

  • 200 g färskost
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 tsk vaniljsocker

Kakan:

  • 50 g smör

  • 150 g mörk choklad

  • 2 dl strösocker

  • 2 ägg

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao

  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Instruktioner

Cream cheese blandningen:

  • Smällt mjölkchoklad i micron eller över ett vattenbad.
  • Blanda sedan allt i en bunke och ställ i kylen medans du gör kakan.

Kakan:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformar/muffinsplåt (jag använde både muffinsformar och muffinsplåt).
  • 
Smält smöret. Lägg i chokladen och smält den med smöret.

  • Vispa strösocker och ägg i en bunke så det blir vitt och fluffigt.
  • Rör sedan ner den smälta smör/chokladen.

  • Blanda i kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda sist i mjölet, blanda bara så det gått ihop.
  • Ställ smeten i kylen i ca 15 minuter för att den ska stelna till lite.
Forma sedan smeten till bollar och lägg i muffinsformar.
  • Gör en liten grop i varje grotta.
  • Grädda sedan i 4 min, ta ut och klicka i ca 1-2 msk cream cheese blandningen i varje grotta. Ställ åter in i ugnen i ca 5 minuter.
  • Strö lite havssalt på om du vill!