Kladdkakemuffins med jordgubbsgrädde
Skapat:
30 januari, 2025
Senast ändrat:
22 januari, 2025

0
Kladdkakemuffins är så gott och går att variera med så många olika toppingar. Dessa kladdkakemuffinsen är toppade med jordgubbsgrädde.
Jordgubbsgrädde är en färdig produkt från Valio, kolla i din butik om den finns, annars går det att blanda lite jordgubbssylt i vispgrädden för jordgubbssmak.
Fler goda muffins:


📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Servings: 25
Ingredienser
- 175 gr smör
- 2 dl socker
- 1 dl brun farin strö
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 2 dl mjöl
- 1 dl kakao
- 1 nypa salt
Topping:
- 1 förp Valio jordgubbsgrädde
- färska jordgubbar
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör ner alla torra ingredienser i smöret och sedan äggen. Blanda ihop till en jämn smet.
- Placera ut formar i en muffinsplåt (ca 25-30 st minimuffins eller 10-12 st större) och fördela smeten i formarna. Enklast är att hälla smeten i en spritspåse.
- Grädda på 175 grader i ca 8-10 minuter för små muffins eller ca 12-14 minuter för större muffins, beroende på ugn och storlek. De ska precis ha torkat på toppen men vara lite rörliga i mitten. Låt kallna helt.
Topping:
- Vispa upp grädden och spritsa på muffinsen.
- Toppa med en färsk jordgubbe.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!