Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kladdkakemuffins med jordgubbsgrädde

Inga röster än
Skapat: 30 januari, 2025
Senast ändrat: 22 januari, 2025
Kladdkakemuffins med jordgubbsgrädde

Kladdkakemuffins är så gott och går att variera med så många olika toppingar. Dessa kladdkakemuffinsen är toppade med jordgubbsgrädde.

Jordgubbsgrädde är en färdig produkt från Valio, kolla i din butik om den finns, annars går det att blanda lite jordgubbssylt i vispgrädden för jordgubbssmak.

Fler goda muffins:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 30 minuter
Servings: 25

Ingredienser

Topping:

  • 1 förp Valio jordgubbsgrädde
  • färska jordgubbar

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Rör ner alla torra ingredienser i smöret och sedan äggen. Blanda ihop till en jämn smet.
  • Placera ut formar i en muffinsplåt (ca 25-30 st minimuffins eller 10-12 st större) och fördela smeten i formarna. Enklast är att hälla smeten i en spritspåse.
  • Grädda på 175 grader i ca 8-10 minuter för små muffins eller ca 12-14 minuter för större muffins, beroende på ugn och storlek. De ska precis ha torkat på toppen men vara lite rörliga i mitten. Låt kallna helt.

Topping:

  • Vispa upp grädden och spritsa på muffinsen.
  • Toppa med en färsk jordgubbe.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg