Go Back
+ servings
Fyra kladdkakemuffins med rosa glasyr och skivor av jordgubbar på toppen.
Print
Inga röster än

Kladdkakemuffins

Total tid30 minuter
Måltid: Dessert, Fika, Kladdkaka, Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladmuffins, kladdig brownie, kladdkaka, kladdkakor, kladdmuffins, mjuk kaka, mjuka kakor, muffins
Yield: 25

Materials

  • 175 gr smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl brun farin strö
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 nypa salt

Topping:

  • 1 förp Valio jordgubbsgrädde
  • färska jordgubbar

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Rör ner alla torra ingredienser i smöret och sedan äggen. Blanda ihop till en jämn smet.
  • Placera ut formar i en muffinsplåt (ca 25-30 st minimuffins eller 10-12 st större) och fördela smeten i formarna. Enklast är att hälla smeten i en spritspåse.
  • Grädda på 175 grader i ca 8-10 minuter för små muffins eller ca 12-14 minuter för större muffins, beroende på ugn och storlek. De ska precis ha torkat på toppen men vara lite rörliga i mitten. Låt kallna helt.

Topping:

  • Vispa upp grädden och spritsa på muffinsen.
  • Toppa med en färsk jordgubbe.