Kladdkakemuffins med marshmallows
Skapat:
27 januari, 2025
Senast ändrat:
22 januari, 2025

0
Kalasgoda kladdkakemuffins med marshmallows, toppade med chokladgrädde. Otroligt goda och man får sitt chokladbegär stillat!
Kladdkakemuffins går bra att baka i förväg och även chokladgrädden behöver förberedas, så dessa är perfekta att göra om man har ont om tid inför ett kalas.
Fler goda muffins:


📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Servings: 10
Ingredienser
Muffins:
- 175 gr smör
- 2 dl socker
- 1 dl brun farin strö
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 2 dl mjöl
- 1 dl kakao
- 1 nypa salt
- minimarshmallows
Chokladgrädde:
- 200 gr mjölkchoklad
- 2,5 dl grädde
Instruktioner
Muffins:
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner alla torra ingredienser och sedan äggen.
- Blanda ihop till en jämn smet och tillsätt minimarshmallows.
- Placera ut formar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Enklast är att hälla smeten i en spritspåse.
- Grädda på 175 grader i ca 12-14 minuter, beroende på ugn och storlek. De ska precis ha torkat på toppen men vara lite rörliga i mitten.
- Låt kallna helt.
Chokladgrädde:
- Smält försiktigt chokladen i grädden.
- Häll blandningen i en bunke med ett plast över.
- Ställ kallt i minst 6 timmar och vispa sedan upp chokladgrädden fluffigt.
- Spritsa grädden på muffinsen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!