Go Back
+ servings
En kladdkakemuffin med chokladfrosting och chokladspån på toppen, i en färgglad muffinsform.
Print
Inga röster än

Kladdkakemuffins med marshmallows

Total tid30 minuter
Måltid: Choklad, Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, Kladdkaka, Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladmuffins, fika, fikadags, gofika, kladdmuffins, muffins
Yield: 10

Materials

Muffins:

  • 175 gr smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl brun farin strö
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • minimarshmallows

Chokladgrädde:

  • 200 gr mjölkchoklad
  • 2,5 dl grädde

Instruktioner

Muffins:

  • Smält smöret i en kastrull. Rör ner alla torra ingredienser och sedan äggen.
  • Blanda ihop till en jämn smet och tillsätt minimarshmallows.
  • Placera ut formar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Enklast är att hälla smeten i en spritspåse.
  • Grädda på 175 grader i ca 12-14 minuter, beroende på ugn och storlek. De ska precis ha torkat på toppen men vara lite rörliga i mitten.
  • Låt kallna helt.

Chokladgrädde:

  • Smält försiktigt chokladen i grädden.
  • Häll blandningen i en bunke med ett plast över.
  • Ställ kallt i minst 6 timmar och vispa sedan upp chokladgrädden fluffigt.
  • Spritsa grädden på muffinsen.