Kladdkakemuffins med toffifee
Skapat:
16 november, 2024
Senast ändrat:
16 november, 2024

0
Vab = bak, eller hur? Idag bakade vi kladdkakemuffins med toffifee och vit choklad. Muffinsen blev sådär kladdigt, sega och goda med en surprise i mitten. Toppa muffinsen med lättvispad grädde eller vaniljglass. Tack och bock 🤎
Några andra muffinsrecept
Äppelmuffins med kola
Havrekaksmuffins med brynt smör och Dumle
Fluffiga vaniljmuffins

Total tid: 30 minuter
Servings: 10 muffin
Calories: 330kcal
Ingredienser
Instruktioner
- Smält smöret och låt svalna
- Sätt ugnen på 175°c – varmluft
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
- Smöra 10 st muffinsformar. Strö över ett tunt lager med ströbrödet (mjöl eller kokos funkar också.
- Fyll varje muffinsform med smet till hälften. Använd gärna sprits for fun. Bonusbarnet uppskattade momentet.
- Tryck i en toffifee i varje form.
- Grädda i ca 10-11 min i mitten av ugnen.
- Låt svalna i kyl i minst en 1 h.
Näringsinnehåll
Kalorier: 330kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 3g | Fat: 17g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 36mg | Natrium: 147mg | Kalium: 126mg | Fiber: 2g | Socker: 32g | Vitamin A: 390IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 33mg | Järn: 1mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!