Kladdkakemuffins med toffifee
Kladdkakemuffins med Toffifee – kladdiga muffins med len kola, choklad och hasselnöt i varje tugga. Perfekt för fika eller fest!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Barnvänligt, Choklad, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Muffins
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: baka med barn, kul i köket, smaksatta muffins
Yield: 10 muffin
Calories: 330kcal
- 2,5 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 msk kaffe
- 150 g smör
- 1 nypa salt
- Ströbröd
- 10 st toffifee
- Vita chokladknappar
Smält smöret och låt svalna
Sätt ugnen på 175°c - varmluft
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Ha i kakao, mjöl, salt och kaffe, vispa ihop, och ha sen i smöret. Vispa till en smet.
Smöra 10 st muffinsformar. Strö över ett tunt lager med ströbrödet (mjöl eller kokos funkar också.
Fyll varje muffinsform med smet till hälften. Använd gärna sprits for fun. Bonusbarnet uppskattade momentet.
Tryck i en toffifee i varje form.
Grädda i ca 10-11 min i mitten av ugnen.
Låt svalna i kyl i minst en 1 h.
Servera med grädde eller glass!
Kalorier: 330kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 3g | Fat: 17g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 36mg | Natrium: 147mg | Kalium: 126mg | Fiber: 2g | Socker: 32g | Vitamin A: 390IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 33mg | Järn: 1mg