Go Back
+ servings
Muffinsformar med kladdkakemuffins dekorerade med Toffifee och vita chokladknappar.
Print
Inga röster än

Kladdkakemuffins med toffifee

Kladdkakemuffins med Toffifee – kladdiga muffins med len kola, choklad och hasselnöt i varje tugga. Perfekt för fika eller fest!
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Barnvänligt, Choklad, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Muffins
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: baka med barn, kul i köket, smaksatta muffins
Yield: 10 muffin
Calories: 330kcal

Materials

  • 2,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 msk kaffe
  • 150 g smör
  • 1 nypa salt
  • Ströbröd
  • 10 st toffifee
  • Vita chokladknappar

Instruktioner

  • Smält smöret och låt svalna
  • Sätt ugnen på 175°c - varmluft
  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
  • Ha i kakao, mjöl, salt och kaffe, vispa ihop, och ha sen i smöret. Vispa till en smet.
  • Smöra 10 st muffinsformar. Strö över ett tunt lager med ströbrödet (mjöl eller kokos funkar också.
  • Fyll varje muffinsform med smet till hälften. Använd gärna sprits for fun. Bonusbarnet uppskattade momentet.
  • Tryck i en toffifee i varje form.
  • Grädda i ca 10-11 min i mitten av ugnen.
  • Låt svalna i kyl i minst en 1 h.
  • Servera med grädde eller glass!

Nutrition

Kalorier: 330kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 3g | Fat: 17g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 36mg | Natrium: 147mg | Kalium: 126mg | Fiber: 2g | Socker: 32g | Vitamin A: 390IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 33mg | Järn: 1mg