Kladdkaksmuffins
Skapat:
17 oktober, 2024
Senast ändrat:
17 november, 2024

0
Kladdkaksmuffins är helt enkelt små kladdkakor, perfekta för fika eller som en snabb dessert.
De har samma kladdiga och chokladiga inre som en vanlig kladdkaka, men bakas i muffinsformar för att bli portionsstorlek. Muffinsen får en lätt krispig yta, medan insidan förblir härligt seg och chokladig.
Servera dem gärna med en klick vispad grädde eller vaniljglass för extra lyx, eller ät dem som de är – lika goda och lättbakade som de är oemotståndliga!
Fler goda kladdkakor:

Total tid: 20 minuter
Servings: 10 – 12 st beroende storlek
Calories: 214kcal
Ingredienser
- 100 gram smör
- 1 nypa salt
- 1 ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- ½ dl kakao
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Smält smöret i en kastrull och blanda ner salt, strösocker och vaniljsockret.
- Rör i vetemjölet till en deg. Knäck sedan i äggen och till sist kakaon.
- Blanda till en slät smet!
- Klicka upp smeten i muffinsformar eller muffinsplåt.
- Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter beroende på ugn. Den ska vara fast i kanterna och mjuk insida!
- Ta ut och låt svalna. Förvara i rumstemperatur.
Näringsinnehåll
Kalorier: 214kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 3g | Fat: 9g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 22mg | Natrium: 105mg | Kalium: 100mg | Fiber: 2g | Socker: 15g | Vitamin A: 251IU | Kalcium: 12mg | Järn: 2mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!