Kladdkaksmuffins
En muffin som smälter i munnen har en fyllig chokladsmak! Man får knappt någon disk och det tar 20 minuter! Vad kan man mer begära?
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Bakning, Fika, Kladdkaka, Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kladdkaka, kladdkakor, muffins
Yield: 10 - 12 st beroende storlek
Calories: 214kcal
- 100 gram smör
- 1 nypa salt
- 1 ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- ½ dl kakao
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smält smöret i en kastrull och blanda ner salt, strösocker och vaniljsockret.
Rör i vetemjölet till en deg. Knäck sedan i äggen och till sist kakaon.
Blanda till en slät smet!
Klicka upp smeten i muffinsformar eller muffinsplåt.
Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter beroende på ugn. Den ska vara fast i kanterna och mjuk insida!
Ta ut och låt svalna. Förvara i rumstemperatur.
Kalorier: 214kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 3g | Fat: 9g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 22mg | Natrium: 105mg | Kalium: 100mg | Fiber: 2g | Socker: 15g | Vitamin A: 251IU | Kalcium: 12mg | Järn: 2mg