Go Back
+ servings
Sju kladdkaksmuffins i pappersformar, med ett lager av florsocker på toppen.
Print
Inga röster än

Kladdkaksmuffins

En muffin som smälter i munnen har en fyllig chokladsmak! Man får knappt någon disk och det tar 20 minuter! Vad kan man mer begära?
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bakning, Fika, Kladdkaka, Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kladdkaka, kladdkakor, muffins
Yield: 10 - 12 st beroende storlek
Calories: 214kcal

Materials

  • 100 gram smör
  • 1 nypa salt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • ½ dl kakao

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull och blanda ner salt, strösocker och vaniljsockret.
  • Rör i vetemjölet till en deg. Knäck sedan i äggen och till sist kakaon.
  • Blanda till en slät smet!
  • Klicka upp smeten i muffinsformar eller muffinsplåt.
  • Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter beroende på ugn. Den ska vara fast i kanterna och mjuk insida!
  • Ta ut och låt svalna. Förvara i rumstemperatur.

Nutrition

Kalorier: 214kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 3g | Fat: 9g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 22mg | Natrium: 105mg | Kalium: 100mg | Fiber: 2g | Socker: 15g | Vitamin A: 251IU | Kalcium: 12mg | Järn: 2mg